Рус Укр
ГоловнаКоментаріКоментаріКиїв обійдеться без ковчегу
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Київ обійдеться без ковчегу

«У.К.» вирішила поцікавитися, чи насправді киянам слід готуватися до масштабних паводків.
Київська ГЕС
Новини по темі
З наближенням весни в кулуарах міської влади знову згадали про призабуту в зимовий період інформацію про можливий прорив дамби Київського водосховища.
 
Особливо популярною ця тема була рік тому в лютому 2011-го року. Тим більше, що минула зима побила всі рекорди за кількістю снігу, що випав, і паводок очікувався відчутний. 
 
Про те, що ситуація може повторитися заявив 7 лютого голова управління з НС при КМДА Віталій Пшеничний. «У.К.» вирішила поцікавитися, чи насправді киянам слід готуватися до масштабних паводків та прориву Київської ГЕС.
 
За словами В.Пшеничного, 7 лютого було створено спецкомісію, яка у понеділок перевірятиме дамбу на міцність. Крім того, голова управління раніше зазначав, що на дамбі Київської ГЕС серйозна проблема - це шар льоду, товщина якого досягає півметра. Коли лід почне танути і рухатися, дамба може не витримати, і тоді лівий берег міста може затопити.
 
Але вже вчора, під час брифінгу, В.Пшеничний спростував надану раніше інформацію про прорив дамби Київської ГЕС. Так, очільник управління запевнив, що з 2002 року на Київській ГЕС побудована спеціальна автоматизована система спостереження, яка відслідковує технічний стан тіла самої дамби і гідротехнічних споруд. Тобто, будь-які зрушення, навіть з відхиленням 1 мм, фіксуються і передаються «Укргідроенерго» і МНС.
 
Крім того, пан Пшеничний повідомив, що на сьогодні не існує навіть теоретичної загрози підтоплення житлових масивів м.Києва.
 
«Житлові масиви міста Києва, такі як Русанівка, Харківський масив, побудовані на відмітках 101 за балтійською системою. До таких відміток навіть при катастрофічному затопленні рівень води не підніметься. Тому, навіть теоретично, на сьогодні не існує загрози підтоплення житлових масивів», - сказав В.Пшеничний.
 
Водночас В.Пшеничний зазначив, що за умови перевищення рівнем води критичної межі можливе підтоплення о.Муромця, частково Русанівських та Воскресенських садів, які знаходяться до дамби, а також частково території с.Чапаївка.
 
В свою чергу, експерти Національного екологічного центру прокоментували «У.К.» можливі наслідки спуску (при необхідності – Ред.) води на Київській дамбі. 
 
«Ідея спуску води з київського водосховища загрожує масовим мором риби (така ситуація вже мала місце в минулому році) так і серйозним радіоактивним забрудненням Києва і області. Оскільки на дні Київського моря зібрано тисячі тонн мулу, що накопичив в собі радіонукліди в період аварії на Чорнобильській АЕС. Виникнення течії в раніше застояній воді призведе до його потрапляння в акваторію Дніпра. Це, в свою чергу, призведе до серйозного радіоактивного зараження місцевості», - відзначили в НЕЦУ.
 
Підготував Костянтин Єгоров
 
Коментарі (0)