Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїКоментарі"Підкилимні" ігри за лаштунками стратегії розвитку Києва до 2025 року
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

"Підкилимні" ігри за лаштунками стратегії розвитку Києва до 2025 року

Наскільки ця Стратегія реальна для виконання, наскільки амбітні завдання ставить столична влада? Своєю думкою з цих питань з «У.К.» поділилися в Київраді
Новини по темі

15 грудня 2011 р. Київрада затвердила своїм рішенням «Стратегію розвитку Києва до 2025 року». Наскільки вона реальна для виконання, наскільки амбітні завдання ставить столична влада? Своєю думкою з цих питань з «У.К.» поділилися в Київраді.

За словами депутата Олексія Давиденка, (фракція «Республіка Київ» - Ред.), наприкінці 2010 року було прийнято рішення про розробку «Стратегії розвитку Києва до 2025 року», тоді як спочатку терміни планування обмежувалися лише 2015 роком.

«З упевненістю на 90% можу сказати, що ця стратегія буде жити лише до приходу нової влади. Прийде наступна міська влада і існує велика ймовірність того, що вона створить свою нову стратегію», - зазначив депутат. На його думку, більшість показників стратегії, за яку проголосувала Київрада, складно перевірити, але навіть за простими цифрам видно, що вони мало здійсненні.

«Так, цей документ набрав 89 голосів, але це не абсолютна більшість і було висловлено дуже багато зауважень», - зазначив Олексій Давиденко. Безумовно, в такому об'ємному документі як «Стратегія розвитку Києва до 2025» року закладені реально здійсненні завдання. Проте статистичні дані, які використовуються при плануванні, базуються на статистиці 2009-2010 рр.., поточні дані 2011 року - відсутні. Крім того, в 2011 році провели ремонт бульвару Лесі Українки, вулиці Червоноармійської, проспекту Бажана. Ви бачили, щоб, як у європейських містах, виділили окремі смуги для руху громадського транспорту, а, може, ви бачили окремі смуги для велосипедистів? Можна напевно до 2025 року вирішити питання з ЖЕКами, ремонтом будинків, під'їздів, але як вирішити питання зі сферою, яка монополізована. У Стратегії нічого не сказано про монопольні галузі - поставки газу, тепла, води, електроенергії. На сьогоднішній день по всіх цих напрямках у нас - монополія, немає альтернативи, а це означає, що у стратегічному плануванні навіть на найближчі 10 років альтернативи іншому, якості послуг у нас просто немає.

Голова постійної комісії з питань ЖКГ та паливно-енергетичного комплексу Київради Юрій Бондар, зазначив, що в ході підготовки «Стратегії розвитку Києва до 2025 року» були розроблені і прийняті плани перспективного розвитку різних інженерних комунікацій і систем.

«Треба сказати, що всі інфраструктурні системи, розвиток яких закладено в Стратегії, спрямовані на підвищення якості життя киян. При цьому ми розуміємо, що виконання цього стратегічного документу залежить від фінансування. Але і тут у нас є розуміння. Олександр Попов при прийнятті бюджету Києва сказав, що в першому кварталі 2012 року, бюджет міста буде серйозно допрацьований. Це пов'язано з тими ресурсами, які будуть виділені Києву з державного бюджету. Переконаний, що певна частина цих фінансових ресурсів буде направлена ​​і на модернізацію та розвиток інженерних комунікацій», - зазначив Юрій Бондар.

«Я можу сказати, що статистика управління охорони здоров'я свідчить, що дитяча смертність до року за 9 місяців 2011 року збільшилася на 12%. Ми плануємо зменшити її до 2025 року. Скажіть, що заважає сьогодні почати це робити? На достатньо простих прикладах можна сказати, що Стратегія і те, що в ній написано, не сходиться з тим, що вже протягом року робиться в Києві новою командою. Хочу ще раз зазначити, що в Стратегії є цілком реальні для виконання показники, до таких можна віднести більшість питань, які стосуються ЖКГ. Враховуючи, що прийшла досить сильна команда і зібрані фахівці міністерства, ці питання цілком виконані.

Розмовляв Микола Бойко

 
Коментарі (0)