Рус Укр
ГоловнаКолонкиКолонкиВартість тепла у Києві залежить від наявності лічильника
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Вартість тепла у Києві залежить від наявності лічильника

міська влада на сьогоднішній день визначає розмір тарифу тільки на утримання будинків і прибудинкових територій, а тариф на тепло і водопостачання, а також на водовідведення встановлює Національна комісія, держрегулювання у сфері комунальних послуг. КМДА

Київська міська державна адміністрація не планує піднімати тарифи в цьому опалювальному сезоні. Про те, чому при цьому частині киян довелося зіткнутися з несподівано високими сумами через нарахування за теплопостачання, кореспонденту «У.К.» пояснив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Мазурчак.
 
Хочу нагадати, що міська влада на сьогоднішній день визначає розмір тарифу тільки на утримання будинків і прибудинкових територій, а тариф на тепло і водопостачання, а також на водовідведення встановлює Національна комісія, держрегулювання у сфері комунальних послуг. КМДА визначає тільки надбавку, яка йде на транспортування тепла і води та їх реалізацію.

Сьогодні до КМДА почали масово надходити скарги, які пов'язані з тим, що деякі кияни в січні отримали платіжки, в яких сума оплати за тепло збільшилася в два і більше разів в порівнянні з тією сумою, яка була в попередні місяці, і попросили роз'яснити, з чим це пов'язано.

Хочу пояснити, що це не пов'язано з підвищенням тарифів. Це торкнулося тільки тих мешканців, будинки яких обладнані лічильниками тепла. На сьогоднішній день в Києві ці прилади встановлені в 2 700 будинках, а це приблизно 27% від загальної кількості житла в Києві (10 600 будинків - Ред.)

Хочу зазначити, що для мешканців будинків, де є прилади обліку тепла, оплата здійснюється тільки в опалювальний сезон, а це приблизно півроку. При цьому оплата здійснюється залежно від фактично спожитого тепла у даному будинку. Мешканцям в платіжці вказується певна сума, залежно від розміру їхньої квартири і фактично отриманого тепла. Деякі ЖЕКи в платіжках вказали показання лічильника тепла за два місяці, і таким чином вийшло збільшення суми до оплати.
Мешканці будинків, у яких відсутні прилади обліку тепла, сплачують однакову суму протягом усього року за встановленим тарифом з розрахунку за квадратний метр.
Ми проаналізували роботу за попередній рік і побачили, що ті будинки, які мають прилади обліку тепла, в середньому на 30-40% платять менше за спожите тепло, ніж мешканці будинків, що не мають приладів обліку.
Протягом трьох років міська влада планує встановити прилади обліку тепла на всіх житлових будинках міста.

Проведений нами аналіз крім цього показує, що на сьогоднішній день тарифи не покривають собівартість послуг, що надаються. Але, незважаючи на це, ще раз хочу підкреслити, що підвищення тарифів у цьому опалювальному сезоні не буде. Проблему будемо вирішувати за рахунок організаційних заходів, спрямованих на підвищення ефективності роботи комунальних підприємств.

Підготував Микола Бойко

 
Коментарі (0)