Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГАМКУ втрутився у повірку лічильників води
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

АМКУ втрутився у повірку лічильників води

Антимонопольний комітет звернувся в КМДА з рекомендацією врегулювати процес повірки лічильників води. Це зекономить кошти мешканців столиці та перешкодить суб'єктам господарювання порушувати закони про захист економічної конкуренції.

Антимонопольний комітет України рекомендує Київській міській державній адміністрації врегулювати питання з повіркою квартирних засобів обліку води. Це перешкодить суб'єктам господарювання порушувати закони про захист економічної конкуренції. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Кабінету Міністрів.

«До органів Антимонопольного комітету України надходять численні звернення від споживачів щодо неправомірних, на їх думку, дій житлово-експлуатаційних організацій з питань повірки квартирних засобів обліку води. Жителі Києва отримали попередження про необхідність до 1 липня 2014 року забезпечити повірку квартирних засобів обліку води, які експлуатуються понад 3 роки», – повідомили в прес-службі.
 
В АМКУ пояснили, що «неприйняття показів квартирних лічильників може призвести до необґрунтованих нарахувань за послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, оскільки споживачі будуть змушені сплачувати за значно більшу кількість води, тим більше за умов різкого підвищення тарифів». Тому, Комітет рекомендував КМДА врегулювати механізми і встановити зручні терміни повірки лічильників.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у  КМДА вирішили подовжити термін повірки лічильників. Наразі більше половини засобів обліку киян потребують тестування. Організації, які мають ліцензію на виконання повірки, не зможуть зробити це за короткий час.
 
Коментарі (1)
Sergiy2
09 Липня 2014 p. 13:33
Підхід ,,совковий ,,до повірки квартирних лічильників закладений в не чітких нормах законодавства. Повіряє виконавець послуг - зрозуміло було коли вся внутрішньобудинкова система есплатувалася в складі послуг по утримання будинків. А коли РЕФОРМАТОРИ розділили та визначили ще внутрішньоквартирну, то лічильник опинився в її складі.А правила експлуатації цих систем не прописані.Отже норма законодавства передбачала тільки заробляння коштів на повірках. Хоча можна було б використати принцип заводського терміну експлуатації та наступної заміни. Або в разі різких відхилень показників від попередніх середньомісячних обсягів споживання. За рахунок постачальника води при зменшенні та за рахунок споживача при збільшенні.Не претендую на істину ,але є досвід европейських держав.