Рус Укр
ГоловнаКоментаріФінансування ЖКГКиїв ризикує «потонути» у каналізаційних нечистотах
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
27 Березня 2024 p.
26 Березня 2024 p.
25 Березня 2024 p.
22 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Київ ризикує «потонути» у каналізаційних нечистотах

Влада Києва намагається врятувати столицю від затоплення центральних районів каналізаційними нечистотами. Так, у місті виділили гроші на будівництво додаткового колектора, однак, цих коштів недостатньо.
У Києві необхідно закінчити будівництво нового каналізаційного колектора задля уникнення підтопу нечистотами. Однак, у столиці недостатньо коштів, тож необхідна допомога уряду. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, передає прес-служба відомства.
 
«Головна артерія київської каналізаційної системи столиці без перебільшення є однією з найбільш небезпечних об’єктів столиці. Ще у 1999 році об’єкт за результатами обстеження був визнаний як аварійний та непридатний до експлуатації. На деяких ділянках конструкції колектора – повністю зруйновані. У 2005 році перша нитка Головного міського каналізаційного колектора у місті Києві була внесена до Державного реєстру потенційно небезпечних об’єктів. Тому будівництво колектора-дублера звільнить місто від небезпеки потонути в нечистотах. Тому міська влада прийняла рішення про виділення коштів (40 млн грн) для відновлення будівництва нового колектора, яке було припинене з невідомих причин», - заявив чиновник.
 
Так, на завершення будівництва необхідно понад 300 млн грн, однак ця сума передбачає лише будівництво І черги колектора.
 
«Адже якщо будівництво не буде завершене найближчим часом, це може призвести до відключення більшої частини правобережжя міста Києва від каналізації та водопостачання, а також стане причиною затоплення центральної частини міста – Печерського, Подільського та Шевченківського районів - каналізаційними стоками», - підкреслив пан Пантелеєв.
 
 
Крім цього, у КМДА наголошують, що при наявності повноцінного фінансування, переключити стоки на новий колектор можна вже в 2016 – 2017 рр.
 
Загальна вартість робіт становить 1,9 млрд грн у цінах 2010 року. Вартість вже виконаних робіт – 466 млн грн. 
 
Так, новий колектор мав з’явитися у столиці ще до проведення «Євро – 2012», однак через відсутність фінансування роботи практично не велися. Незважаючи на це, вже збудовані частини колектора потребують обслуговування і нагляду для збереження в належному стані.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, київською владою прийняте рішення про виділення на будівництво 40 млн грн та негайне відновлення робіт на об’єкті.
 
Коментарі (0)