Рус Укр
ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГЯк нараховували киянам плату за «листопадове» тепло
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
27 Березня 2024 p.
26 Березня 2024 p.
25 Березня 2024 p.
22 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Як нараховували киянам плату за «листопадове» тепло

За опалення в листопаді киянам були сформовані рахунки за кількома принципами, виходячи з того, є лічильник в їхньому будинку або квартирі, і коли він був прийнятий на комерційний облік.

ПАТ «Київенерго» формувало рахунки за опалення в листопаді за кількома принципами. Про тонкощі цього процесу розповів комерційний директор ПАТ «Київенерго» Євген Бушма.

«На централізоване опалення для ПАТ «Київенерго» Національним регулятором (НКРЕКП – ред.) встановлено два види тарифів. Якщо на будинку є лічильник або в квартирі є прилад обліку, за опалення застосовується тариф 654,24 грн за 1 гігакалорію. Для 90% відпуску теплової енергії з грудня буде застосовуватися цей тариф, тому що більшу частину житла ми оприладнали завдяки реалізації інвестпрограми на 2015 рік. Однак, у нас залишається деяка кількість будинків, які ще не оприладнані. Для цього сегменту буде застосовуватися тариф 16,14 грн за 1 кв. м опалювальної площі», - зазначив він.

За словами пана Бушми, станом на 1 листопада 2015 року (з урахуванням тих лічильників, які були встановлені раніше, і з урахуванням тих лічильників, які встановлювалися на комерційний облік протягом жовтня) на обліку компанії було 3944 прилади. З цієї кількості приладів для всіх клієнтів, якщо не сталося чогось надзвичайного, нарахування за листопад місяць були виконані за фактичними показаннями приладів обліку, тобто в гігакалоріях.

«Друга категорія – це 2933 прилади обліку, які були прийняті на комерційний облік протягом листопада місяця. Для цієї категорії є особливості нарахування. Оскільки ці прилади обліку приймалися на комерційний облік в різні дні протягом місяця, за листопад всі кияни, які проживають у цих будинках, отримали рахунки за опалення по тарифу 16,14 грн за 1 кв. м. При формуванні їм рахунків за грудень ми будемо робити перерахунок», - повідомив Євген Бушма.

При цьому комерційний директор ПАТ «Київенерго» підкреслив, що для кожного будинку цей перерахунок буде індивідуальним і залежатиме від того, скільки днів лічильник пробув на комерційному обліку і які фактичні показники за ці дні ним були зафіксовані.

«Є і третя категорія киян, яким нарахування були зроблені за тарифом 16,14 грн за 1 кв. м. Вона поділяється на дві складові. Певну частину приладів обліку близько 340 доприйняли вже зараз на комерційний облік. В такому випадку киянам будуть зроблені нарахування аналогічно до попереднього механізму: спочатку за квадратним метрам, потім буде проводиться коригування. Також у нас залишиться близько 2400 лічильників, які потрібно буде встановлювати в будинках в наступному році. Для цієї категорії клієнтів поки ще нарахування будуть проводиться за 16,14 грн за 1 кв. м», - зазначив Євген Бушма.

Читайте також: Частині киян відкоригують плату за тепло

При цьому комерційний директор ПАТ «Київенерго» акцентував увагу на тому, що не всі лічильники зберігаються на комерційному обліку. «Є кілька причин, через які ми рахунки за листопад певної категорії клієнтів – це більш ніж 200 будинків - нарахували за нормативами. 119 приладів обліку було вкрадено», - додав він.

Примітно, раніше ПАТ «Київенерго» пояснювало, чому проводиться нарахування плати за опалення «по нормі» тим клієнтам, які розраховувалися згідно з показниками будинкових теплолічильників, але отримали рахунок за листопад 2015 року, сформований за тарифом 16,14 за кв. м.

 
Коментарі (0)