Рус Укр
ГоловнаКоментаріВодопостачанняЯкість водопровідної води «покращують» обіцянками
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Якість водопровідної води «покращують» обіцянками

Киянам обіцяють, що з наступного року вони зможуть пити якісну воду прямо з-під крану. Це стане можливим завдяки переходу на сучасні технології очистки «прозорої». Однак, саму програму з очищення водопровідної води досі не презентували.

Наступного року більшість киян зможе пити воду з-під крану. Таку заяву зробив вчора в ефірі «Радіо Київ» голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко, повідомляє прес-служба відомства.

За словами столичного мера, це стане можливим завдяки оснащеню водопровідних станцій сучасним очисним обладнанням. 
 
«У 2015 році більшість київських водопровідних станцій буде оснащена сучасним очисним обладнанням, яке дозволить киянам отримувати питну воду з крана» - сказав посадовець.
 
При цьому пан Кличко пояснив, що якість питної води – один з пріоритетних планів міської влади. Тому з метою поліпшення якості водопровідної води був проведений конкурс, і новітні технології з Європи починають працювати у столиці.
 
«Ми починаємо запроваджувати на водопровідних станціях технології, які очищують воду без хлорування», – зазначив він, додаючи, що наразі якість столичної води бажає кращого і пити її просто з-під крану неможливо. 
 
До того ж, мер пожартував, що не кожен киянин може собі дозволити купувати питну воду, бо іноді вона коштує дорожче, ніж бензин.
Зауважимо, про можливість «пити воду з-під крану» пан Кличко почав говорити з 1 вересня поточного року. Тоді голова КМДА повідомив в ефірі телеканалу «1+1», що столична влада веде переговори з іноземними партнерами щодо запровадження в Києві сучасних європейських технологій з очищення води, оскільки очищення «прозорої» хлором, яке наразі застосовується у місті, застаріле і не відповідає сучасним вимогам та критеріям якісної питної води.
 
«Ми над цим питанням працюємо і невдовзі будемо готові представити програму спільно з європейськими партнерами», – наголошував мер міста.
 
Аналогічну заяву пан Кличко зробив і на початку листопада під час вручення нагород дітям-переможцям українського конкурсу «Еко-ідеї зі всього світу-2014».
 
«Ми будемо не лише в теорії розглядати екологічні проблеми, а й будемо підтримувати впровадження екологічних програм. Одна з першочергових – аби воду з крану можна було пити без шкоди для здоров’я. Ті методи очистки води хлором, які зараз використовуються у столиці, не відповідають сучасним вимогам та критеріям якісної питної води. Невдовзі ми презентуємо програму з очищення водопровідної води», – повторився посадовець.
 
Однак, поки громадськості ця програма презентована не була.
 
У свою чергу генеральний директор «Київводоканалу» Андрій Білик повідомив, що наразі триває пошук інвестора для фінансування цих проектів. Ймовірно, за один з них візьметься Світовий банк.
 
«Гіпохлорид для Дніпровської водопровідної станції коштує 100 млн грн, для Деснянської - 60 млн грн. На сьогодні ми ведемо переговори зі Світовим банком, можливо, він візьметься фінансувати один з цих проектів. Переговори ми закінчуємо у першій половині 2015 року», - зазначив він.
 
Нагадаємо, раніше, у травні поточного року, завідувач сектору з комунальної гігієни Головного управління Держсанепідемслужби Тарас Остапчук, запевняв, що пити воду з-під крану у столиці – абсолютно безпечно.
 
«У столиці пити воду з-під крану – абсолютно безпечно. За десятки років ані лабораторіями Товариства (ПАТ «АК «Київводоканал» - ред.), ані Держсанепідемслужбою у київській водопровідній воді не було виявлено жодних відхилень від епідеміологічної норми» - зазначав він.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна», попри пошуки ефективних рішень та заходи, які вживаються для підвищення якості «прозорої», соціологічні опитування свідчать, що вода у кранах українців стає все гіршою.
 
Коментарі (0)