Рус Укр
ГоловнаКоментаріКоментаріЄВРО-2012: Оцінки столиці
Новини ЖКГ
27 Березня 2024 p.
26 Березня 2024 p.
25 Березня 2024 p.
22 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
18 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

ЄВРО-2012: Оцінки столиці

Завдяки ЄВРО 2012 усі комунальні служби міста стали працювати ще злагодженіше та ефективніше.
ЄВРО-2012: Оцінки столиці
Новини по темі

Голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов високо оцінив роботу столичних комунальних служб:  «Завдяки ЄВРО 2012 усі комунальні служби міста стали працювати ще злагодженіше та ефективніше», цитує посадовця прес-служба КМДА.

Досвід підготовки та проведення у столиці чемпіонату Європи з футболу позитивно позначився на роботі всіх без винятку служб, які забезпечують життєдіяльність міста. Олександр Попов також подякував усім службам та організаціям, задіяним у проведенні чемпіонату, за злагоджену та ефективну роботу і висловив сподівання, що життєдіяльність столиці забезпечуватиметься на найвищому рівні і надалі.

«Міліція, медичний сектор, комунальні служби, будівельники, організатори, транспортники – всі служби працюють, як годинник. Миттєва реакція на кожну подію. В атмосфері, коли всі розуміють один одного з півслова, надзвичайно приємно працювати. Ми пройшли через дуже серйозний підготовчий етап, коли безліч проблем вдалося попередити, і колектив дійсно став злагодженим у роботі. Переконаний, що цей досвід позитивно позначиться на подальшій роботі всіх наших служб, які забезпечують життєдіяльність міста. Я хочу подякувати їм і побажати усім нам на такому ж високому рівні працювати надалі. Адже найскладніші дні ще попереду – на фінальний матч Чемпіонату до Києва приїде ще більше вболівальників, і ми маємо гідно їх зустріти», – наголосив Олександр Попов.

Читайте також: ЖЕКи зобов'яжуть розкрити таємниці

Нагадаємо, столиця України готувалася до Євро-2012 за спеціально затвердженою програмою. Відповідне рішення Київської міської ради № 1273/4711 «Про затвердження Міської цільової програми підготовки та проведення в місті Києві фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу» було прийнято 15 липня 2010 року.

Загалом, за вирішення транспортних завдань, поставлених в рамках підготовки до Євро-2012, чинному голові КМДА можна поставити «четвірку з мінусом». Оцінка дещо завищена, особливо якщо врахувати, що за рахунок залучення кредитів зросло боргове навантаження на бюджет столиці. Проблема із зростанням заборгованості викликає критику опозиції в Київраді.

Читайте також: Євро-2012: гроші на вітер

«На сьогодні борг Києва, який тягнеться з 2007 р., сягає 12 млрд грн, якщо додати до нього заплановані запозичення в сумі 3,5 млрд грн, що більше суми спеціального фонду бюджету на 2012 р., то загальна сума боргу складатиме 15,5 млрд грн», - заявила голова фракції «БЮТ-Батьківщина» у Київраді Тетяна Меліхова.
Ситуація погіршується тим, що КМДА досі не озвучила стратегію зі зниження кредитної заборгованості, а також скільки Київ планує офіційно заробити на футбольному турнірі і як ці кошти будуть розподілені в бюджеті Києва.

Ситуацію з іміджем можна частково виправити, провівши за підсумками Євро-2012 публічний аудит витрат і доходів столичного бюджету, пов'язаних з цим форумом.

До того ж, є завдання, хоч і виключені з програми підготовки до Євро-2012, але, між тим важливі для столиці: зв'язати аеропорти «Бориспіль» і «Київ» швидкісним поїздом, побудувати нову окружну дорогу і 20 нових станцій метро.

Мария Цатурян

 
Коментарі (0)