Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКиянам пояснили причини збільшення нарахувань за опалення
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Киянам пояснили причини збільшення нарахувань за опалення

У лютому майже 1,2 тис. мешканців столичних будинків отримали квитанції зі значним збільшенням оплати за централізоване опалення. Перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак роз’яснив причини, виникнення такої ситуації

Збільшення нарахувань за опалення стосується в основному тих будинків, які обладнані засобами обліку теплової енергії.

«Ми провели розслідування щодо кожного випадку й виявили кілька головних причин. Зазвичай житлові організації знімають показники лічильників 24 – 25 числа, проте перед новорічними святами вони зняли їх раніше – 18 – 20 числа, відповідно в січні оплату за опалення виставили за 25 днів грудня, а уже в лютому – за 35 – 38 днів: за частину грудня та січень. Тому і виник такий стрибок в оплаті у 484 будинках столиці, проте упродовж наступних місяців ситуація стабілізується», – зазначив Олександр Мазурчак.

Крім того, в січні було на шість градусів холодніше, ніж у грудні, що викликало збільшення показників лічильників за гігакалоріями. Також у Печерському районі у низці будинків було виявлено несправність засобів обліку теплової енергії, як наслідок «Київенерго» нарахувало споживачам некоректно завищену суму, хоча є домовленість з енергопостачальною компанією, що у разі несправності лічильників нарахування здійснюється за середніми показниками попереднього року. «Київенерго» має зробити відповідні перерахунки цим споживачам.

Ще в деяких будинках були встановлені будинкові лічильники, і мешканці в перший місяць відчули підвищення суми за опалення, адже до цього вони сплачували за послугу рівними частинами впродовж усього року. Відтепер вони розраховуватимуться за обігрів власних домівок лише протягом опалювального періоду і економитимуть при цьому 30 – 40 %.

Нагадаємо, у разі встановлення будинкових засобів обліку теплової енергії споживач сплачує послуги згідно з їх показниками пропорційно опалювальній площі квартири. У зазначених будинках на розмір плати впливає кількість спожитої теплової енергії у відповідному місяці та тариф за 1 Гкал теплової енергії.

Джерело: Хрещатик

 
Коментарі (0)