Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняКиїв лідирує в Україні за кількістю укладених енергосервісних контрактів
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Київ лідирує в Україні за кількістю укладених енергосервісних контрактів

Київ став лідером в Україні за кількістю укладених енергосервісних контрактів (ЕСКО-договорів) у закладах бюджетної сфери.
Київ став лідером в Україні за кількістю укладених енергосервісних контрактів (ЕСКО-договорів) у закладах бюджетної сфери. Так, з 19-ти ЕСКО-контрактів 15 припадають саме на столицю. Про це сьогодні заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час виступу на VIII Міжнародному інвестиційному бізнес-форумі «Енергоефективність та відновлювана енергетика». 
 
За його словами, застосування ЕСКО-механізму – загальноприйнята європейська практика досягнення енергоефективності будівель. Це дає змогу залучити кошти інвесторів для впровадження заходів енергозбереження та повернути витрати за рахунок економії енергоносіїв. Українські міста зараз лише на початку шляху впровадження ЕСКО контрактів.
«Київ сьогодні без перебільшення можна назвати лідером впровадження такого підходу в закладах бюджетної сфери. Адже реальний стан споживання енергії школами, дитсадками, лікарнями та іншими закладами бюджетної сфери в столиці не витримує жодної критики. Понад 90% цих установ мають критично високий рівень споживання енергоносіїв – E та F. Наприклад, завдяки виконанню термомодернізації будівлі можна майже удвічі скоротити витрати на опалення», – зазначив Петро Пантелеєв.
Він також нагадав, що місто має комплексний підхід до впровадження заходів із енергозбереження.

«У місті діє декілька програм, які дають змогу скоротити витрати на обігрів та освітлення будинків. Набирає обертів програма отримання грантів будинками ОСББ та ЖБК на умовах співфінансування 70% на 30%. За перший рік гранти отримали та втілили у життя 13 будинків, цього року їх кількість зросла до 62, а наступного року ми очікуємо, що учасниками стануть близько 200 будинкових громад», – підкреслив представник КМДА. 

 
Коментарі (0)