Рус Укр
ГоловнаКоментаріТеплоенергетика«Київенерго» не пошкодує інвестицій
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

«Київенерго» не пошкодує інвестицій

У 2012 році інвестиційна програма ПАТ «Київенерго» передбачає інвестування в розвиток 1 млрд гривень.

У 2012 році інвестиційна програма ПАТ «Київенерго» передбачає інвестування в розвиток 1 млрд гривень. Інвестиції охоплюють всі напрями діяльності Компанії: від виробництва електричної та теплової енергії до постачання споживачам. Про це на зборах акціонерів 12 квітня повідомив генеральний директор ПАТ «Київенерго» Олександр Фоменко.

Він також повідомив «У.К.», що дохід компанії за 2011 рік склав 10 млрд грн, збиток - 1,375 млрд грн. Причиною чому стало подорожчання природного газу, який складає більше 60% собівартості продукції та непогашення з боку міста та водоканалу різниці в тарифах, які встановлюються Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг.

КМДА винне Київенерго 1,9 млрд грн, Київводоканал – 1 млрд грн.

«Київводоканал має дуже низьку оплату за електроенергію – до 20%, Заборгованість складає більше ніж 1 млрд грн. Ми очікуємо надходження з держбюджету різниці в тарифах. Нам відомо про законопроект щодо субвенції міськбюджетам в обсязі 1,8 млрд грн», - повідомив генеральний директор ПАТ «Київенерго» Олександр Фоменко.

Читайте також: Батареї просять... інвестицій!

Нагадаємо, що в законопроекті № 10310 від 09 квітня 2012 року «Про Державний бюджет України на 2012 рік» Кабмін пропонує виділити на погашення заборгованості підприємств централізованого водопостачання та водовідведення за спожиту у минулих періодах електричну енергію 1,8 млрд грн. Крім того, на погашення заборгованості з різниці в тарифах  на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення передбачена субвенція обсягом 4,575 млрд грн, про що йдеться в урядовому законопроекті №10317 від 10 квітня 2012 року.

Голова наглядової ради ПАТ «Київенерго» Іван Плачков повідомив, що держава є найбільш недисциплінованим платником, який із запізненням перераховує різницю в тарифах та несвоєчасно сплачує витрати за житлово-комунальні послуги, які отримують державні установи.

«Додатковим джерелом надходжень мають бути кошти, які сплачують забудовники в Києві на розвиток мереж та інфраструктури. Ці витрати складають до 20% від вартості будівництва, але за 15 років місто не перерахувало компанії не копійки», - повідомив Іван Плачков.

Читайте також: Диявол ховається в тарифах

Щодо замін тепломереж Іван Плачков повідомив, що згідно енергоаудиту, який проводила німецька компанія, 60% трубопроводів підлягають заміні. На це потрібно 1 млрд грн в рік на протязі 7-8 років. У 2012 році Київенерго планує інвестувати на модернізацію системи 171 млн гривень. Найбільш масштабна реконструкція очікує магістральні трубопроводи на Залізничному шосе, Подолі та Борщагівці, а також розподільчі тепломережі на Троєщині, Борщагівці та Теремках.

На питання кореспондента щодо використання альтернативних видів палива при виробництві теплової енергії для бюджетних установ, де газ коштує втричі дорожче, Олександр Фоменко повідомив, що всі заходи з енергозбереження Київенерго планує передбачити в стратегії розвитку компанії до 2030 року.

«Так дійсно, природній газ коштує для бюджетних установ 3900 грн за тис. куб. м (для опалення житлового фонду 1300 грн за тис. куб. м, - Ред.). Усі заходи з енергозбереження будуть передбачені в стратегії розвитку компанії до 2030 року, створення якої вимагає головний акціонер компанії», - повідомив генеральний директор ПАТ «Київенерго».

Сергій Купін

 
Коментарі (0)