Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняКиївводоканал пояснив, чому «попливла» Троєщина
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Київводоканал пояснив, чому «попливла» Троєщина

Подібні аварійні ситуації на цій же мережі відбувалися і раніше. Фахівці Київводоканалу неодноразово, починаючи з 2008 року, надавали приписи власникам автостоянки щодо її несанкціонованого розміщення

ПАТ «АК «Київводоканал» вирішило надати детальний опис ситуації з пошкодженням на водопровідній магістралі у Деснянському районі столиці. Аварія сталася 6 серпня поточного року за адресою: вул. Бальзака, 52/22 на водопровідній магістралі Д=900 мм.

Як зазначається у повідомленні прес-служби товариства, витік з водопровідної магістралі було виявлено о 17:13. До моменту локалізації пошкодження відбулося значне падіння тиску у мережі, що спричинило тимчасову відсутність водопостачання абонентам частини Деснянського району. Однак, вже о 18:40, здійснено необхідне переключення, тиск у мережі відновлено, і до 22:00 усі роботи з локалізації аварійної ситуації були завершені.

Для відновлення магістралі проводиться розкопка на зеленій зоні та частково на в’їзді до автостоянки по вул. Бальзака, 52/22.

Разом з тим, Київський водоканал наголошує, що протягом проведення відновлювальних робіт населення не позбавлятимуть холодного водопостачання.

Як констатують водоканалівці, через порив  магістралі відбулося підтоплення  автостоянки. Подібні аварійні ситуації на цій же мережі поряд із зазначеною стоянкою автомобілів відбувалися у 2008, 2009 та 2010 роках. Фахівці Київводоканалу неодноразово, починаючи з 2008 року, надавали приписи (останній – від 20.06.2012 року) власникам автостоянки щодо несанкціонованого розміщення об’єкта у межах охоронної санітарної зони водоводу великого діаметру. Підтоплена автостоянка розташована саме в охоронно-захисній смузі згаданого водоводу, нижче по геодезичних відмітках місцевості, тому ігнорування приписів у кінцевому результаті призводить до подібних вкрай негативних наслідків, наголошується у повідомленні.

Крім того, слід зауважити, що зазначений водовід Д=900, побудований у 1990 році, практично повністю амортизований, а на ділянці між вул. О.Сабурова та вул. М.Цвєтаєвої знаходиться в аварійному стані, про що Київводоканал неодноразово інформував районну адміністрацію Деснянського району та Київську міську державну адміністрацію. У 2009 році було прийняте рішення про санацію зазначеної аварійної ділянки (протокол № 32 від 31.03.2009 р. Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА), однак необхідних коштів з міського бюджету на ці роботи не надійшло.

При цьому Київводоканал інформує, що, відповідно до нормативів, локалізація витоку на водопровідних мережах здійснюється оперативно протягом перших годин, а повна ліквідація аварії зазвичай займає не більше однієї-двох діб в залежності від складності пошкодження.

 
Коментарі (0)