Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняНа Київ чекає «велике прання»
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

На Київ чекає «велике прання»

Для здійснення промивок на мережі відкриваються спеціальні випуски, через які вода випускається під час промивання, далі вона потрапляє до ливневої каналізації.

Впродовж року згідно з графіком з березня до грудня «Київводоканал» для забезпечення  столичних жителів  питною водою належної якості здійснює регулярні профілактичні промивки водопровідних мереж, які знаходяться на балансі Товариств, а також чистку, мийку та дезінфекцію резервуарів чистої води водопровідних насосних станцій.  

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі ПАТ «АК «Київводоканалу». 

Зазвичай промивка здійснюється впродовж 3-6 годин після опівночі, щоб не створювати незручності мешканцям. На час промивки Київводоканал не рекомендує абонентам використовувати воду з крану у якості питної чи для приготування їжі. Після завершення профілактичних заходів на водопроводі абонентам перед використанням води з крану потрібно спустити її впродовж 15 хв. 

Для здійснення промивок на мережі відкриваються спеціальні випуски, через які  вода випускається під час промивання, далі вона потрапляє до ливневої каналізації. Якщо у звичайному режимі роботи швидкість води у мережі становить 1-2 м/с, то під час проведення планових промивань ця швидкість збільшують у 5-6 разів. Таким чином під великим тиском води труби промиваються від осадів. 

18 липня виконувалась промивка вуличних водопровідних мереж, які потрапляють під зону впливу насосної водопровідної станції «Мінська» - Оболонський район, а також  вуличних водопровідних мереж від НВС «Чоколівська». 

Сьогодні, 19 липня, такі ж профілактичні заходи здійснюватимуться на водопровідній мережі в селі Бортничі, вулиця Крилова; 20 липня - водопровідні мережі від НВС «Гідропарк»; 25 липня - водопровідні мережі житлового масиву Виноградар та мережі «Кібцентру». 

За посередництвом житлово-комунальних об'єднань Київводоканал заздалегідь попереджає мешканців про профілактичні заходи на мережах в певних районах міста.  

Крім планових профілактичних промивок, Київводоканал за потребою здійснює додаткові промивання мережі впродовж року: після аварійних ситуацій на водопроводі, а також за скаргами споживачів, якщо якість води в будинках певних районів не відповідає відповідним вимогам тощо.

 
Коментарі (0)