Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняКиївводоканал знайшов винних у свої боргах
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Київводоканал знайшов винних у свої боргах

До величезної заборгованості ПАТ «АК «Київводоканал» перед ПАТ «Київенерго» призвів тариф, який не покриває собівартість послуг з водопостачання та водовідведення, що надає Київводоканал

До величезної заборгованості ПАТ «АК «Київводоканал» перед ПАТ «Київенерго» призвів тариф, який не покриває собівартість послуг з водопостачання та водовідведення, що надає Київводоканал. При цьому Київською міською державною адміністрацією досі не вирішено питання компенсації різниці між собівартістю послуг та діючим тарифом (у тому числі за попередні роки), хоча Товариство неодноразово публічно зверталося до адміністрації з проханням розв’язати ситуацію, що склалася.

На цьому наголошується у повідомленні прес-служби ПАТ «АК «Київводоканал».

Як зазначається, станом на березень 2012 року заборгованість Київводоканалу перед Київенерго за використану електроенергію становить 1,8 млрд  грн. Некомпенсована різниця наразі складає 1,16 млрд грн.

Поточними платежами вдається покривати лише близько 15% цієї суми. Через підвищення тарифу на електроенергію, який за останні три роки виріс більш ніж на 50%, борг зростає, адже вартість щомісячного обсягу електроенергії на виробничі потреби підприємства сягають близько 30 млн грн. Без компенсації різниці між діючим тарифом та собівартістю послуг погашення боргу неможливе.

Варто зазначити, що заборгованість районних житлово-експлуатаційних організацій (ЖЕО) міста Києва за послуги з водопостачання та водовідведення становить близько 800 млн грн. При цьому, середня заробітна платня по Київводоканалу майже на 50% менша, ніж по інших підприємствах галузі.

Поки що загальну роботу системи водопостачання та водовідведення міста вдається підтримувати на належному рівні, навіть враховуючи відключені станції. Однак у випадку подальших відключень від електроенергії, гарантувати безперебійну роботу усіх споруд буде неможливо.

Нагадаємо, 10 квітня низку об’єктів ПАТ «АК «Київводоканал» було відключено від енергопостачання через заборгованість за спожиту електроенергію перед ПАТ «Київенерго». Зокрема наразі не працює вісім насосних станцій. У зв’язку із відключенням спостерігаються збої у роботі низки бюветних комплексів столиці.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)