Рус Укр
ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГКолективні судові позови «роздягнуть» комунальні підприємства
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
27 Березня 2024 p.
26 Березня 2024 p.
25 Березня 2024 p.
22 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Колективні судові позови «роздягнуть» комунальні підприємства

Колективні позови до суду через надання неякісних ЖКП можуть «роздягнути» монополістів. На думку експертів, об’єднавшись, громадяни спроможні довести, що підприємства мають борги перед споживачами.
Поодинокі позови до суду через неякісне надання житлово-комунальних послуг неефективні, лише об’єднавшись, громада може виграти справи проти монополістів. На цьому наполіг під час прес-конференції експерт «У.К.», екс-Міністр ЖКГ Олексій Кучеренко
 
«Немає сенсу та і можливості у бабусь судитися із монополістом. Потрібно збиратися й подавати колективні позови. Я вас запевняю, що колективно за пів року можна «роздягнути» «Київводоканал». І не вони будуть жалітись на борг населення в мільярд гривень, а ми спільно доведемо, що підприємство заборгувало споживачам» - зазначив він.
 
На думку пана Кучеренка, аналогічна ситуація і з ПАТ «Київенерго». «Теж само і з «Київенерго», яке готується до закінчення у 2017 році злочинної угоди, за якою Черновецький в 2007 році без дозволу Київради, референдуму, без дозволу громади передав наше з вами майно в управління «Київенерго». Передав усі тепломережі, ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6, завод «Енергія» - підкреслює експерт.
 
 
За його словами, цьогоріч потрібно робити аудит виконання цього договору й приймати рішення: чи далі його продовжувати, чи повертати компанію у муніципальну власність.
 
«Впродовж цього року треба робити аудит виконання цього договору й приймати рішення: чи далі його продовжувати, тоді я запевняю, за цей рік тарифи будуть в 2-3 рази нижчими, або повертати наше ж майно та робити муніципальну теплопостачальну компанію, яка буде «Київнерго» на тендерних засадах, або купувати в них тепло, або диверсифікацію робити, так як живе Стокгольм, Варшава й інші міста, де є централізоване опалення» - резюмував він. 
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, невдовзі кияни платитимуть за тепло більше. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, має намір переглянути для ПАТ «Київенерго» тарифи на теплову енергію для потреб населення. Про це йдеться у відповідному проекті Постанови НКРЕКП, оприлюдненому на сайті регулятора з 21 січня ц.р.
 
Коментарі (0)