Рус Укр
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
27 Березня 2024 p.
26 Березня 2024 p.
25 Березня 2024 p.
22 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Буря та натиск КМДА

У столиці бульдозери знесли 40 незаконно встановлених кіосків загальною вартістю понад 3 мільйони гривень. Більше 600 МАФів з усієї столиці у відстійник тролейбусного депо на вулиці Народного ополчення звозили впродовж року.

«Ми відкрито і прозоро заявили про те, що наводитимемо лад у сфері малих архітектурних форм. За місяць попередили власників незаконних конструкцій про необхідність демонтажу. Ввічливо попросили прибрати кіоски самостійно. Я попереджав, що ті кіоски, які встановлюватимуться після введення мораторію, перетворяться на брухт. Але дехто, мабуть, думав, що київська влада жартує. Їм більше не до жартів. Сьогодні ми знищили 40 кіосків-порушників, вартістю понад 3 мільйони гривень, і це тільки початок.

Читайте також: Президент за добу «розчистив» столицю від МАФів

Ці МАФи вкрай складно назвати архітектурними формами. Більшість із них торгували алкоголем та цигарками у місцях, де це заборонено. Щодня нам поступають сотні звернень киян зі скаргами на незаконне встановлення таких конструкцій. Кіоски перешкоджають проходу людей, порушують правила безпеки, знищують зелені зони, створюють антисанітарні умови. Більше так не буде. Відтепер незаконні МАФи перетворюватимуться на металобрухт», – наголосив голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов.

Згідно рішення Київради про введення мораторію на встановлення малих архітектурних форм, спеціальна комісія вивчає доцільність розміщення кожного з них. Ті МАФи, які суперечать правилам благоустрою, архітектури та техніці безпеки, встановлені поряд із зупинками громадського транспорту, виходами зі станцій метро, медичними або освітніми закладами, або ж на території торгових-центрів без погодження з їхніми власниками – будуть демонтовані. Остаточно навести лад з розміщенням кіосків міська влада обіцяє вже за рік.

Читайте також: Операція «анти-Київ»

Як раніше повідомляла «У.К.», з початку року силами комунального підприємства «Київблагоустрій» демонтовано 116 малих архітектурних форм та 16 тимчасових споруд, що були встановлені неправомірно. Всього у столиці налічується близько 15 тис кіосків, з яких, як стверджують фахівці, тільки третина встановлена на законних підставах.

 

Ольга Туча

 
Коментарі (0)