Рус Укр
ГоловнаКиївські будніБлагоустрійМайже 20% столичних бомбосховищ не існують або необладнані
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Майже 20% столичних бомбосховищ не існують або необладнані

Про стан укриттів у Києві розповіла Іванна Мальчевська, координаторка моніторингової групи «ОЗОН».

 

Про стан укриттів у Києві розповіла Іванна Мальчевська, координаторка моніторингової групи «ОЗОН».

У Києві майже 80% укриттів, які перевірила група ОЗОН, справді існують і доступні для жителів та жительок столиці. Це хороший результат, бо перші перевірки показували, що половини укриттів не існує.

Однак, майже 20% київських бомбосховищ не існують або неналежно обладнані. Нещодавно ми вийшли за адресою, де має бути укриття. На ньому натомість була табличка зі вказівкою для жителів йти до іншого сховища. Так не повинно бути, бо до наступного такого укриття йти 5 хвилин і люди розраховували ховатися у власному будинкові.

Якщо на відповідній карті зазначене певне укриття, то воно має там бути. За це відповідає міська влада, упорядники мапи. Наприклад укриття поблизу станції метро «Театральна»: там є звалище побутових відходів. Якби  я була у тому районі й мені потрібно було там заховатися, то мені зайняло б часу добігти до  укриття, зрозуміти, що його там нема і бігти до метро. А під час тривоги кожна хвилина дорога.

Я була прикро вражена, коли перевіряли укриття на Куренівці. Там нема поблизу метро, сховищ мало, а одне з них було затоплене.

Потішили історії перевірок з Дарницького району: в одному з укриттів місцеві встановили біотуалет, в іншому люди за свої гроші провели світло та EcoFlow, щоб мати безперебійний інтернет та електропостачання.

Моніторингова група «ОЗОН» перевірила майже 100 укриттів у Києві. Ми маємо результати й щодо таких об’єктів в інших містах: Сумах, Черкасах, Луцьку. Незабаром матимемо результати перевірок сховищ Львова та Миколаєва.

Програма створена у рамках проєкту «Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства», що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її зміст є виключною відповідальністю Громадського радіо і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу.

 

 

 
Коментарі (0)