Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТранспортМетро на Троєщину з'явиться через два роки
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Метро на Троєщину з'явиться через два роки

В кінці літа влада міста планує розпочати будівництво метро на Троєщину. Перший етап реалізації проекту передбачає введення в експлуатацію 5 станцій метро. Загалом на цій гілці буде 12 станцій.

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов не відмовляється від планів щодо початку будівництва метро на Троєщину вже цьогоріч і обіцяє за 2 роки при умові стабільного фінансування здати в експлуатацію 5 станцій нової лінії метрополітену. Про це він заявив сьогодні на прес-конференції, інформує «УНІАН».

Як зазначив голова КМДА, 5 станцій метрополітену у бік житлового масиву Троєщина – це лише перший етап, який включає у себе будівництво двох станцій метро на Правому березі, двох станцій на Подільсько-Воскресенському мосту і одніє станції «Веселкова» на Лівому березі.

«При стабільному фінансуванні, це приблизно 2 роки. У нас таких термінів будівництва ніколи не було, але, враховуючи, що тут 2 станції на поверхні – це дозволяє скоротити терміни», розповів пан Попов про перший етап будівництва.

За його словами, як тільки буде завершено будівництво станції «Теремки», всі потужності «Київметробуду» будуть перекинуті на будівництво метро на Троєщину. В цілому нова лінія метро буде включати 12 станцій, тобто ще 7 станцій побудують пізніше, на другому етапі.

За словами голови КМДА, наразі вся проблема у тому щоб вибрати для міста найвигідніший варіант фінансування.

«Ми відпрацьовували один варіант фінансування, а сьогодні вже є три. І нам потрібно вибрати кращий, який більше вигідний для нас. Не буду розповідати деталі, тому що сума може бути одна, інша. Зараз з фінансовим блоком уряду працюємо над цими питаннями, і вже найближчим часом дамо відповідь і почнемо будувати», - пояснив він.

Чиновник також нагадав, що введення в експлуатацію станції метро «Теремки» заплановане на 24 серпня, тобто на День Незалежності.

Нагадаємо, у квітні голова КМДА заявляв, що на будівництво першої черги лінії метро на Троєщину Києву необхідно 700 млн дол.

Як повідомляла «Україна Комунальна», у більш довгостроковій перспективі влада міста планує побудувати «легке» метро, яке курсуватиме через весь Київ по колу. «Це щось середнє між метро і трамваєм. Прикладом може служити наш швидкісний трамвай», - пояснив головний спеціаліст відділу моніторингу інженерно-транспортної структури Києва при Головархітектурі Віктор Петрук.

За словами пана Петрука, все коло трамвай буде проїжджати за 32 хв зі швидкістю 60 км на годину. Трамвай зможе перевозити на годину до 28 тис. пасажирів в одному напрямку, що значно покращить транспортне сполучення для мешканців старої Дарниці, Троєщини та Борщагівки.

 
Коментарі (0)