Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоСкандальну площу столиці знову забудовують
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
27 Березня 2024 p.
26 Березня 2024 p.
25 Березня 2024 p.
22 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Скандальну площу столиці знову забудовують

Прямо навпроти готелю, де свого часу знаходився скандальний ТРЦ «Троїцький», планують побудувати офісний центр. Незважаючи на негативну оцінку експертів, забудовники стверджують, що мають право зводити будівлю.

Троїцьку площу чекає чергова перебудова. Напередодні чемпіонату Європи з футболу 2012 року в столиці розгорівся скандал з приводу знесення недобудованого ТРЦ «Троїцький», що так, як він, на думку УЄФА, він заважав евакуації людей зі стадіону «Олімпійський» у разі непередбаченої ситуації. Однак, зараз на площі знову запланували будівництво. На цей раз тут хочуть звести 21-поверховий офісний центр. Про це пише «Сегодня».

21-поверховий будинок навпроти готелю, де знаходився ТРЦ «Троїцький» почнуть зводити у другому півріччі 2014 року.

«Ми маємо право там будуватися, адже проект був погоджений ще до проведення футбольного чемпіонату. До речі, між «Троїцьким» і Театром оперети, згідно з планами, має з'явитися друга будівля театру, якому давно тісно в старому. А семиповерхова будівля дозволить вирішити багато проблем: там розмістять майстерні, гримерні та навіть малу сцену», - сказав архітектор офісного центру Андрій Миргородський.

Крім того, до середини весни на Троїцькій площі повинен запрацювати дворівневий підземний паркінг на 400 машин. В цей же час з'явиться заклад громадського харчування площею 500 кв. м.

Втім, багато експертів до таких планів ставляться негативно, стверджуючи, що будівництво значно зменшить пішохідну зону і ускладнить  прохід уболівальників під час матчів до стадіону і назад.

«Щоб створити евакуаційні шляхи, площу перед Євро-2012 зі скандалом звільнили від забудови, причому робили це за рахунок міськбюджету. Тоді УЄФА чітко було сказано: не може бути нічого іншого - вболівальники повинні вільно пересуватися. І що змінилося після Євро? Офісна висотка в дні матчів і концертів буде відступати в бік?» - дивується архітектор Георгій Духовичний.

Він пропонує компромісний варіант: «Необхідно передбачити арку в будівлі офісного центру для спецтранспорту, який вимагає висоти 5,3 м. Але навіть якщо офіс поставлять на палях, ми все одно втрачаємо чергову площа. Схоже, вони столиці взагалі не потрібні».

При цьому представники фірми-замовника зпевняють, що проект реконструкції Троїцької площі був узгоджений не тільки з містобудівною радою Києва, але і з УЄФА ще до Євро-2012, що дає гарантії безпечної евакуації відвідувачів НСК «Олімпійський».

Як повідомляла «Україна Комунальна»
, масштабне будівництво відновлять на території столичного НСК «Олімпійський» у наступному році. Проект по вартості досягає майже 70 мільйонів гривень.

 
Коментарі (0)