Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїКоментаріІнфраструктурі стає тісно в межах міста
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
27 Березня 2024 p.
26 Березня 2024 p.
25 Березня 2024 p.
22 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Інфраструктурі стає тісно в межах міста

Проектом Генплану Києва до 2025 року пропонується суттєво збільшити кількість інфраструктурних об'єктів столиці виходячи з прогнозованого збільшення кількості жителів
Інфраструктурі стає тісно в межах міста
Новини по темі

Громадське обговорення проекту Генерального плану Києва до 2025 року триває. Документом пропонується суттєво збільшити кількість інфраструктурних об'єктів столиці виходячи з прогнозованого збільшення кількості жителів. Свою думку з цього приводу висловив головний інженер проектів відділу транспорту ДП «Інститут генерального плану м. Києва» АК «Київпроект» Геннадій Лисюк.


Місто не гумове. Його системи можуть забезпечувати лише певне навантаження – водопостачання, каналізацію, вуличну мережу, пасажирський транспорт, освіту, розмір центру, можливості рекреації та ін
Якщо у вашій 2-х кімнатній квартирі живуть 4 особи, то на сімейній раді не приймається рішення поселити ще двох, тому що туалет – один, ванна – одна, холодильник – один, телевізор – один, двоярусні ліжка можна поставити, але всюди задуха і гамір...
Логічно, коли приймають рішення про покупку ще однієї квартири або спорудження будинку.
Панове! Вам нав'язують саме перший варіант рішення, причому змушують назавжди відмовитися від покупки ще однієї квартири.

Вас, киян – 2 млн 750 тис. Концепція нового генерального плану декларує збільшення населення більше ніж на півмільйона чоловік! У межах існуючих кордонів! Без використання прилеглих територій!

Комунальне господарство в занепаді, вулиці і метрополітен не будуються, місць для садочків та шкіл немає, всі системи працюють на межі, і це при населенні 2 млн 750 тис. чоловік.

Та це ж авантюра! Концепція нового генерального плану міста, про яку зараз пишуть в газетах, говорять в новинах – це «сімейна рада», він добігає кінця, і днями вам скажуть, що концепцію затверджено – і через 15 років Вас буде 3 млн 300 тис., і це все в межах нинішніх кордонів!

Не хочеться вдаватися в подробиці концепції, в ній переважна більшість рішень по транспорту «списана» з робіт ДП «Інститут Київгенплан», додані 40 км міфічних тунелів і урізана програма метро.

Транспортна система, заявлена ​​в концепції, не в змозі забезпечити 3,3-мільйонне місто. Концепція – це передусім обґрунтування, а от як раз обґрунтувань – розрахунків машинопотоків, пасажиропотоків не виконано.

Приміська зона в концепції мляво позначена районами котеджної забудови без розвитку транспортного каркаса, громадського транспорту, громадських територій, інфраструктури. Всі обслуговування передмістя – у місті.

Якщо не формувати на прилеглих до Києва територіях міське середовище, то на території Києва в нинішніх кордонах фактично будуть перебувати, працювати, отримувати обслуговування 4-4,5 млн чол. У концепції це не враховано.

Можна говорити багато, але нагадую про головне: місто – не гумове.

Підготовлено за матеріалами Інституту «Київгенплан» 

 
Коментарі (0)