Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГІноземцям запропонують вкладати гроші у київське сміття
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Іноземцям запропонують вкладати гроші у київське сміття

До уваги учасників Київського інвестиційного форуму запропонують проект будівництва першого сміттєпереробного комплексу в столиці

До уваги учасників Київського інвестиційного форуму запропонують проект будівництва першого сміттєпереробного комплексу в столиці. Будівництво такого комплексу передбачене Стратегією розвитку Києва до 2025 року та Національним проектом «Чисте місто».

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі КМДА.

Як зазначається у повідомленні, реалізація проекту дозволить комплексно вирішити проблему забруднення навколишнього природного середовища побутовими відходами та зменшити обсяги захоронень на полігонах і звалищах без попередньої переробки. Серед основних завдань програми – збільшення глибини переробки твердих побутових відходів до 50% та використання їх у якості альтернативного палива.

Зазначеним інвестиційним проектом передбачено створення сучасного комплексу з переробки твердих побутових відходів та впровадження інноваційних технологій потужністю 300 тис. тон. Комплекс планується розмістити в Обухівському районі на території, прилеглій до полігону №5.

Попередньо визначена сума інвестицій складає близько 1 млрд грн. Фінансування будівництва буде розподілено між державним, місцевим бюджетами та коштами інвесторів. Частка приватних коштів у фінансуванні будівництва комплексу складатиме не менше 70%.

Моделлю співпраці передбачено, що в рамках Національного проекту «Чисте місто» буде забезпечено розробку техніко-економічного обґрунтування проекту, місцева влада забезпечить виділення земельної ділянки та надання дозвільної документації, а також сформує угоду про державно-приватне партнерство. Інвестором буде профінансовано будівництво та здійснюватиметься експлуатація заводу.

Водночас, як уже повідомлялося, сміттєспалювальний завод «Енергія» в Києві не завантажений повністю. Хоча при повному завантаженні своїх потужностей він здатен щодоби спалювати 700 т твердих побутових відходів (ТПВ). Про це повідомив головний інженер філії ПАТ «Київенерго» заводу «Енергія» Олександр Галченко.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)