Рус Укр
ГоловнаКиїв та кияниМіські проектиРезультати проекту "Київ та кияни" за червень
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Результати проекту "Київ та кияни" за червень

Результати досліджень по блокам питань «Соціальне самопочуття і поствиборні настрої киян» (дослідження проводилися в період з 21 червня по 1 липня 2014 року)

1. Соціальне самопочуття:

У порівнянні з травнем поточного року рівень задоволеності життям киян знизився на 13% (у червні частка задоволених життям мешканців столиці 55 %, незадоволених - 38%).

На емоційному фоні киян, як і місяць тому, лідирують такі почуття як надія (37%), тривога (31%) і оптимізм (26%). При цьому в порівнянні з травнем поточного року рівень надії та тривоги знизився (на 7% і 16% відповідно), а рівень оптимізму виріс на 8% - в силу оптимістичних обіцянок політиків в ході виборчої компанії і високого короткострокового кредиту довіри до нової влади.

Серед побоювань киян, як і місяць тому, переважають збройний конфлікт (60%) і зростання цін, інфляція (57%). При цьому в порівнянні з травнем поточного року страх збройного конфлікту знизилася на 8%, а страх перед зростанням цін та інфляцією виріс на 13% - бойові дії далеко, а економічні проблеми завжди поруч.

2. Криза:

Половина киян (50%) на сьогодні в цілому відчули вплив кризових явищ в економіці, ще 37% відчули частково. Найбільш поширеним проявом кризових явищ в економіці кияни назвали зростання цін на продукти та послуги (79%). Далі йдуть зменшення доходів (24%) і відмова від деяких товарів і послуг (11%).

Половина киян (51%) відзначають, що їхні доходи в цілому не змінилися і залишилися на колишньому рівні. Зниження своїх доходів зазначив кожен третій житель столиці (36%). Збільшилися доходи лише у 8% опитаних.

3. Поствиборчі настрої:

У цілому мешканці Києва позитивно оцінюють результати виборів в міські органи влади: дві третини (64%) задоволені обранням Віталія Кличка міським головою Києва, а кожен другий (51%) новим складом Київради. Частково це пояснюється радістю від того факту, що вибори в столиці нарешті відбулися. А частково - все тим же швидко амортизованим кредитом довіри.

На сьогодні у жителів столиці переважають оптимістичні настрої у зв'язку з обранням нової міської влади - 40% опитаних очікують поліпшення соціально-економічної ситуації в Києві після обрання нового міського голови. В той же час третина киян (31%) вважають, що з обранням нового мера ситуація в місті істотно не зміниться.

Першочерговими завданнями, які повинен вирішити новообраний мер столиці, на думку киян, - є ремонт доріг (13%), подолання корупції (11%) а також реорганізація ЖКГ та поліпшення якості комунальних послуг (8%).

Загальний висновок - рівень довіри до нового мера Києва прямо залежить від його здатності швидко досягти відчутних результатів за напрямами діяльності, відповідним очікуванням киян. І головне, - від уміння дослухатися, в першу чергу, думки територіальної громади, а не до політичних сил та спонсорів.

Олена Дерев'янко

 
Коментарі (0)