Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГМіські проектиКиян судитимуть за самовільне втручання в квартирні системи опалення
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Киян судитимуть за самовільне втручання в квартирні системи опалення

У столиці влада позивається до більше, ніж сотні киян за незаконне втручання та переобладнання систем опалення. В разі винесення рішення на користь районних управляючих компаній – порушник за власний кошт має повернути систему до попереднього стану.

У Києві владою ініційовано 128 позовних заяв до суду на киян щодо несанкціонованого переобладнання систем опалення у квартирах, які були здійснені з порушеннями Державних будівельних норм. Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, передає прес-служба відомства.

«Йдеться про випадки, коли мешканці квартир виносять прилади опалення на лоджії та балкони, встановлюють самостійно циркуляційні насоси тощо. Такі випадки фактично розбалансовують загальнобудинкову систему і порушують режим для всіх інших мешканців будинку. У результаті цього маємо випадки, коли в одних квартирах знижуються температурні показники, в інших навпаки – дисбаланс у бік підвищення температури. Ми вже подали 128 позовних заяв і маємо за деякими з них рішення суду на користь районних управляючих компаній. Власники квартир, які здійснили несанкціоноване переобладнання, мають власним коштом привести систему опалення квартири в попередній стан, відповідно до проектної документації будинку», – зазначив Петро Пантелеєв.

Чиновник також повідомив, що станом на кінець минулого місяця у столиці було виявлено більше 1110 подібних порушень і вручено приписи.

«Ми неодмінно проводимо комунікаційну роботу з людьми, попереджаємо їх про те, що від такої самодіяльності страждають мешканці всього будинку, спонукаємо добровільно виправити ситуацію. Якщо ж такі методи не дають результату – направляємо справи до суду», – заявив він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, сьогодні у столиці гаряче водопостачання припинено більше, ніж 3 тисячам споживачів. Левова частка відключень пов’язана з проведенням гідравлічних випробувань, а також плановими та ремонтними роботами.

 
Коментарі (0)