Рус Укр
ГоловнаКиїв та кияниМіські проектиРезультати проекту «Київ та кияни» за лютий 2015
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Результати проекту «Київ та кияни» за лютий 2015

«Україна Комунальна» продовжує стежити за соціологічним проектом «Київ і кияни». Сьогодні його автори поділяться результатами досліджень у блоках питань «Соціального самопочуття киян». Дослідження проводилися у лютому 2015 року.

У період з 10 по 18 лютого 2015 року компанією Research & Branding Group була проведена чергова хвиля дослідження громадської думки мешканців Києва щодо політичної та соціально-економічної ситуації у країні загало та столиці. Респонденти відбиралися за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення Києва за статтю та віком. Обсяг вибіркової сукупності склав 803 респондента. Очікувана середня помилка вибірки складає ±3,2%.

Ø На сьогодні 40%  жителів столиці задоволені своїм життям, тоді як 58% киян не задоволені життям, яке ведуть.

Ø Дві третини жителів столиці (62%) гадають, що їм живеться важко, але це можна терпіти, а третина киян (33%) зазначає, що терпіти нинішнє важке становище вже не може.

Ø В емоційному тлі киян лідирують такі почуття, як тривога (56%), надія (45%), розгубленість (18%), оптимізм (18%), страх (16%) і песимізм (14%).

Ø Підтримують проведення АТО на території Донецької та Луганської областей 57% респондентів - у той час, як в червні 2014 року тих, хто дотримувався такої точки зору, було на 16% більше (73%).

Ø Серед основних страхів киян, як і в грудні 2014 року, переважають збройний конфлікт (66%) і зростання цін, інфляція (60%). Також кияни бояться нестабільності національної валюти (29%), зростання злочинності (24%), безробіття / втрати роботи (21%), паніки і хаосу (14%).

Ø На сьогодні 47% жителів столиці задоволені рівнем своєї особистої безпеки і практично стільки ж киян (46%) не задоволені рівнем своєї безпеки.

Ø Більше половини жителів столиці (54%) вважають, що за останні півроку рівень їхньої безпеки не змінився, тоді як більше третини опитаних (38%) відзначили погіршення рівня особистої безпеки.

Ø 48% киян вважають, що наразі Україна перебуває на піку масштабної кризи, а 40% опитаних стверджують, що країна лише входить у масштабну кризу, тільки 6% жителів столиці дотримується думки, що Україна поступово виходить з масштабної кризи.

Ø Близько половини жителів Києва (49%) вважають, що у наступні півроку ситуація в країні буде погіршуватися, тоді як понад чверть киян (28%) дотримується протилежної точки зору. Ще 14% опитаних переконані, що ситуація в країні істотно не зміниться.

Ø Переважна більшість киян (80%) на сьогодні в цілому відчули вплив кризових явищ в економіці, тоді як не відчули їх лише 4% жителів столиці. Ще 16% киян частково відчули вплив кризи в економіці.

Ø Наразі дві третини киян (66%) відзначають, що їхні доходи в цілому зменшилися. Відсутність змін у рівні своїх доходів відзначила третина (32%) жителів столиці.

Ø При цьому 39% киян зазначили, що нині не мають заощаджень на випадок втрати джерел доходу, 15% опитаних зізналися, що заощаджень вистачить на 2 місяці, 11% опитаних відповіли, що заощаджень вистачить на місяць, 9% опитаних ствердили, що заощаджень вистачить менше, ніж на місяць, а 12% киян зможуть прожити на заощадження від 3-х місяців до півроку.

Ø Моделі поведінки жителів Києва в умовах кризи наступні: велика частина киян (42%) в умовах кризи будуть шукати додатковий заробіток, третина жителів міста (31%) будуть працювати як і раніше, чверть (24%) планують перечекати/відсидітися, 13% мешканців міста розраховують подолати кризу з чиєюсь допомогою або з кимось об'єднуватися (9%).

Ø На сьогоднішні жителі столиці переважно позитивно (добре та задовільно) оцінюють роботу міської влади у наступних сферах: робота громадського транспорту, охорона громадського порядку, санітарний стан вулиць і дворів, парків, скверів, місць відпочинку, а також дитячих і спортивних майданчиків. Переважно негативні оцінки (незадовільно і погано) стосуються стану столичних доріг і житлового фонду.

Ø Більше половини жителів Києва (55%) вважають необгрунтованим рішення КМДА про дворазове підвищення тарифів на проїзд у міському транспорті, тоді як протилежної точки зору дотримується кожен десятий житель столиці (9%), а третина опитаних (36%) вважає таке рішення частково обґрунтоване, а частково ні.

Ø Чверть жителів Києва (23%) готові з розумінням поставитися до підвищення тарифів на проїзд у міському транспорті, тоді як 72% киян дотримуються протилежної позиції.

Олена Дерев'янко 

 
Коментарі (0)