Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїНадзвичайні подіїПрацівників столичного метрополітену спіймали на крадіжці
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Працівників столичного метрополітену спіймали на крадіжці

Прокуратура Києва направила до суду кримінальну справу стосовно 11 працівників Київського метрополітену, котрі привласнювали гроші з автоматів для поповнення проїзних карток на станції метро «Мінська».

Інспектор та 10 старших касирів станції метро з березня 2010 року по вересень 2011 року (19 місяців) привласнювали грошові кошти, які сплачували пасажири через автомати для поповнення рахунку проїзних карток, - інформує «У.К.» Прокуратура Києва.

Майже щодня вони забирали собі третину, а, нерідко, половину й більше грошей з автоматів. До того ж, інспектор домовлялася із кожною касиркою окремо і жодна із десяти не знала про злочинні дії іншої.

Утім, інформація про кількість грошей в кожному такому автоматі щодня дублювалась на центральному сервері управління і розрахунків автоматизованої системи метрополітену.

Жінки про це не знали, а адміністрація метрополітену тривалий час не перевіряла відповідність даних центрального серверу до відомостей у книгах інкасації автоматів.

За 19 місяців у такий спосіб вони вкрали майже 1,2 млн грн.

Інспектору станції метро «Мінська», котра зорганізувала кожну із касирок та ділила з ними викрадені гроші, інкримінується привласнення грошових коштів в особливо великих розмірах та службове підроблення.

Касирки ж станції метро обвинувачуються у привласненні грошових коштів у великих розмірах та службовому підробленні в залежності від розміру викрадених грошей кожною.

Довідково: Кримінальним кодексом України за привласнення грошових коштів в особливо великих розмірах передбачено максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років, а за привласнення грошових коштів у великих розмірах - позбавлення волі на строк до 8 років.

 
Коментарі (0)