Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняПроблеми Бортницької станції вирішували в Кабміні
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Проблеми Бортницької станції вирішували в Кабміні

Уряд підтримав план заходів із запобігання аварійним ситуаціям на Бортницькій станції аерації. У свою чергу, столична влада заявляє, що проект поетапної реконструкції БСА розробляли з огляду на досягнення інших країн.

Уряд затвердив План першочергових заходів із запобігання аварійним ситуаціям техногенного характеру на Бортницькій станції аерації у  Києві. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

Заначається, що відповідне розпорядження розроблено Мінрегіоном. Так, за словами профільного міністра Геннадія Темника, планом передбачено перелік заходів з проектування, реконструкції та будівництва об’єктів і споруд Бортницької станції аерації, які перебувають в аварійному стані, фактично повністю зношені та не відповідають технічним характеристикам для їх належної експлуатації.

Зокрема, фінансування першочергових заходів, передбачених Планом на загальну суму 7,8 млрд грн., здійснюватиметься за рахунок: державного бюджету у сумі – 488 млн грн.; міського бюджету м. Києва у сумі – 18,7 млн грн; коштів, залучених під державні гарантії відповідно до Державної програми активізації розвитку економіки на 2013—2014 роки, у сумі – 7,3 млрд грн.

Нагадаємо, голова КМДА Олександр Попов заявляв, що проект поетапної реконструкції БСА розробляли з огляду на досягнення інших країн.

Так, спочатку очищення стоків відбуватиметься на трьох насосних станціях і лише потім вони потраплятимуть на Бортницьку станцію. Будуть також зведені доочисні споруди, а, насамкінець, стоки знезаражуватимуть ультрафіолетовим освітленням. Крім того, мул не накопичуватимуть, як зараз, а спалюватимуть. Адже з наявною системою очищення обсяги мулу вже перевищують проектні втричі. Також після реконструкції підприємство має стати більш енергоощадним.

Окрім того, до 7 листопада у столиці триватимуть громадські обговорення щодо проекту реконструкції БСА.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, спеціалісти японського агентства «JICA» розпочали детальне дослідження проекту реконструкції Бортницької станції аерації, опісля якого буде вирішене питання надання допомоги з боку Уряду Японії. Раніше ПАТ АК «Київводоканал» назвав агентство «JICA» потенційним інвестором проекту реконструкції БСА ще наприкінці травня поточного року.

 
Коментарі (0)