Рус Укр
ГоловнаКиївські будніТранспортПроїзду у громадському транспорті столиці визначили нову ціну
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Проїзду у громадському транспорті столиці визначили нову ціну

З нового року у столиці може змінитися система оплати проїзду в метро і наземному громадському транспорті. Відповідний проект з новою тарифікацією вже направлений в Кабмін.

З 1 січня у Києві планують запустити нову систему оплати проїзду в метро і наземному громадському транспорті (включаючи міську електричку і фунікулер). Проект з новими цінами вже переданий на розгляд Кабміну, - повідомляють «Вести».

Хоча дані можуть ще підкоригувати, варто відзначити вже зараз, що документом запроваджуються два види квитків - на кількість поїздок і на певний період часу (від одного дня до року); мінімальна вартість поїздки складе 1,67 грн; одним квитком можна буде користуватися у всіх видах транспорту (крім маршруток).

Проїзні квитки будуть зроблені у вигляді пластикових карт з чіпом, який реагує на турнікети в метро і валідатори (спеціальні пристрої для зчитування інформації) в наземному транспорті. Придбати квитки можна буде на зупинках, а в переходах метро з'являться спеціальні термінали, де можна буде купити або поповнити картки.

Примітно, що буде також запроваджено тариф «75 хвилин». Це одноразовий проїзний квиток, купивши який, кожний можете зробити кілька поїздок у наземному муніципальному транспорті і одну поїздку в метро. Головне - вкластися в 75 хвилин. Відлік часу розпочинатиметься з моменту активізації квитка: від моменту застосування його до турнікету в метро або до валідатору в наземному транспорті. Якщо на 74-й хвилині пасажир встигне увійти в автобус або метро і прикласти картку, то він зможе їхати далі, не купуючи новий квиток. Коли термін дії квитка закінчується, то валідатор або турнікет про це повідомить.

Такий тариф буде вигідний тим, хто під час поїздки робить одну (тоді поїздка в одному виді транспорту обійдеться в 2,5 грн) або дві пересадки (тоді поїздка в одному виді транспорту обійдеться в 1,67 грн).

Крім того передбачена оптова купівля поїздок. Це будуть проїзні квитки на 10, 20, 30...100 поїздок у кожному муніципальному транспорті, які можна використовувати протягом 365 днів. Приклавши такий квиток до турнікету на табло можна побачити, скільки поїздок залишилося. Валідатор видасть чек, де вкаже, скільки разів ще можна проїхати. У цьому випадку рахунок йде на поїздки. По закінченні кількості поїздок потрібно буде купити новий квиток.

Це зручно буде тим, хто їздить від випадку до випадку або не кожен день, варто мати на увазі, що при купівлі квитка на 10 поїздок, проїзд в одному виді транспорту обійдеться в 3,5 грн, а при купівлі 100 поїздок - всього 3,05 грн.

Нововведенням також вводиться спеціальний проїзний квиток з необмеженою кількістю поїздок на місяць, три місяці або на рік. При покупці квитка в пункті продажу пасажира сфотографують і вже через кілька хвилин видадуть проїзний з фото, який не може бути переданий комусь іншому. Після закінчення терміну квиток можна буде поповнити через термінал (30, 90 або 365 днів).

Це вигідно тим, хто постійно їздить у громадському транспорті. Одна поїздка для володарів місячного квитка обійдеться всього в 2,16 грн, а для тих, хто купив відразу на рік - лише 1,7 грн.

Разом з тим буде існувати і квиток, який дає право проїзду без обмеження кількості поїздок на день, три дні або сім днів на будь-якому транспорті. Відлік часу (24 години, 72 години, 168 годин) починається в момент першого використання. Ним зможуть скористатися ті, хто не їздить громадським транспортом щодня, але в один день може бути так, що потрібно багато їздити по Києву, або туристам. З квитком на сім днів добу їзди обійдуться всього в 19,28 грн.

За допомогою цієї системи влада планує викорінити «зайців» і махінації з жетонами в метро, а також почати заробляти на продажу квитків.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов заявив, що найближчим часом у Київському метрополітені буде введена нова схема оплати за проїзд - в залежності від тривалості, або дальності поїздки.

«Вже точно в цьому році почнемо вводити систему диференційованої оплати за проїзд, але це буде не скоро - попереду багато роботи: всі станції потрібно оснастити новим обладнанням», - сказав він.

 
Коментарі (0)