Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійСтолична влада демонтувала понад 7,5 тисяч МАФів
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Столична влада демонтувала понад 7,5 тисяч МАФів

Так, залишилося ще 10 тисяч споруд, 6,5 з яких – незаконні.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час звіту про результати своєї діяльності на посаді.

«МАФи заважають вільному пересуванню людей, псують зовнішній вигляд столиці, незаконно підключаються і користуються мережами електроенергії, не сплачують податки до бюджету, – зазначив мер. – Ми затвердили Комплексну схему розміщення МАФів в більшості районів, демонтували майже 7,5 тисяч незаконних споруд, а 47 млн грн надійшло до бюджету міста. Так, залишилося ще 10 тисяч споруд, 6,5 з яких – незаконні. Тому бій за вільні вулиці триває, і ми відступати не збираємося».

Крім того, заявив Віталій Кличко, столична влада взялася і за впорядкування рекламних носіїв.

«За ці роки ми демонтували більше 10 тисяч рекламних носіїв. Але кінця-краю цій роботі ще поки не видно. І ми вже розробили кардинально нову концепцію розміщення зовнішньої реклами в столиці, яку ухвалимо і будемо запроваджувати», – підкреслив міський голова.

Особливої ваги для столичної влади набула ситуація з незаконним будівництвом.

«Ми робимо все, що від нас залежить, щоб вирішити проблему незаконних будівництв, яка дісталася нам у спадок: залучаємо інвесторів, щоб добудувати частину об’єктів, приватизовуємо їх чи перепрофілюємо», – зауважив Віталій Кличко.

За словами мера, вирішити проблему з незаконним будівництвом має і ухвалення Генерального плану міста, до розробки якого залучені фахівці, експерти та громадськість. «Кожен киянин повинен знати, як розвиватиметься наше місто», – додав Віталій Кличко.

Мер зазначив, що розв’язання цієї проблеми залежить не тільки від міської влади, а й від правоохоронців і самих киян, які мають пильнувати, аби не потрапити на гачок до аферистів.

Крім того, болючим залишається і питання паркування в місті. Кличко зазначив, що попри те, що хаотичне паркування створює незручності для пересування містом та аварійні ситуації, місцева влада не має жодних повноважень для евакуації авто чи штрафування їхніх власників.

«А в ручному режимі, без законодавчого врегулювання, системно розв’язати проблему неможливо. Ми півтора роки очікуємо ухвалення парламентом поданих законопроектів, які б надали нам повноваження для наведення ладу на вулицях. А без такого врегулювання жоден інвестор не вкладе гроші в будівництво паркінгів, в облаштування парковок», – підкреслив Віталій Кличко. Нагадаємо, раніше Віталій Кличко доручив головам районів столиці та Департаменту транспортної інфраструктури перевірити усі нічні паркувальні майданчики у Києві та надати інформацію про їх реальну кількість і завантаженість, а також розрахувати, яку суму коштів бюджет міста повинен отримувати від цих парковок. Про це Віталій Кличко заявив під час засідання Антикорупційної ради.

Кличко залишився незадоволений звітом керівника КП «Київтранспарксервіс» Артема Шамрая та зазначив, що у сфері паркування столиці досі присутня корупційна складова, а місто недоотримує у бюджет значні суми грошей.

 

«Ми можемо довго заслуховувати звіти, але очевидно, що корупційна складова у сфері паркування у столиці залишається. Тому я даю завдання кожному главі району Києва, Департаменту транспортної інфраструктури перевірити нічні парковки: з’ясувати скільки реально там паркомісць, скільки автівок паркується і скільки вони реально сплачують коштів. Це не завдання мера перевіряти парковки міста, але мені доведеться особисто зайнятися цим питанням. На наступному засіданні Антикорупційної ради я надам звіт про те, скільки коштів бюджет міста може отримати з кожної парковки. І ця інформація і буде реальним звітом з теми реформування сфери паркування у столиці», – наголосив Віталій Кличко під час засідання.

Після цього, зазначив Віталій Кличко, Антикорупційна рада повинна зробити висновок щодо ефективності 8-місячної роботи «Київтранспарксервісу» та його керівника.

 

 
Коментарі (0)