Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТранспортСтоличний громадський транспорт заборгував за електрику майже 50 млн грн
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Столичний громадський транспорт заборгував за електрику майже 50 млн грн

КП «Київпастранс» продовжує накопичувати борги за спожиту електричну енергію. З початку 2016р. комунальне підприємство, яке забезпечує роботу столичного міського автомобільного та електротранспорту, збільшило заборгованість до 48 млн грн
КП «Київпастранс» продовжує накопичувати борги за спожиту електричну енергію. З початку 2016р. комунальне підприємство, яке забезпечує роботу столичного міського автомобільного та електротранспорту, збільшило заборгованість до 48 млн грн станом на 1 грудня, повідомляє прес-служба "Київенерго".
 
КОмпанія зверталась до «Київпастрансу» та міської влади з проханням розглянути та вирішити питання зростання боргу транспортного комунального підприємства, а також своєчасної оплати спожитої електроенергії. Пропозиції щодо шляхів врегулювання цієї ситуації направляли й до Ради Оптового ринку електроенергії, Держінспекції з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної та теплової енергії в м. Києві та профільним міністерствам. 
 
На сьогодні єдиним передбаченим законодавством важелем впливу електропостачальної компанії на боржників є припинення надання послуг до погашення заборгованості та оплати поточного споживання. Попри розуміння значення безперебійної роботи громадського транспорту столиці, КИївенерго стверджує, що не може допустити ризиків у тому, що стосується стабільного електропостачання всього міста.
 

Нагадаємо, весь обсяг електроенергії, яку виробляють українські енергокомпанії, спочатку надходить до ДП «Енергоринок». Потім електропостачальні компанії закуповують у державного оператора обсяги електроенергії, необхідні для потреб у своїй зоні відповідальності. Брак коштів через борги споживачів для енергокомпанії – це прямий ризик накопичення дзеркальних боргів перед державою та обмеження виконання зобов'язань перед споживачами. 

 
Коментарі (0)