Рус Укр
ГоловнаКоментаріТранспортУ КМДА «хизуються» безкоштовним проїздом для пенсіонерів
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
27 Березня 2024 p.
26 Березня 2024 p.
25 Березня 2024 p.
22 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

У КМДА «хизуються» безкоштовним проїздом для пенсіонерів

У КМДА вважають, що зробили все, аби соціально незахищені кияни не відчули підвищення тарифів на проїзд. Кажуть – пенсіонери будуть їздити безкоштовно, хоча Кабмін не компенсує витрати на їх перевезення.
У КМДА заявили, що столична влада робить все, щоб незахищені верстви населення мінімально відчули на собі підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті. Відповідну заяву зробив мер Києва Віталій Кличко, передає прес-служба Київської міської державної адміністрації.
 
«Ми зробили все, щоб захистити незахищені верстви населення і залишити компенсації. Незважаючи на те, що сьогодні Кабмін не компенсує столичному бюджету проїзд пенсіонерів, ми залишили безкоштовний проїзд для пенсіонерів. Для школярів і студентів – залишився пільговий. Робимо все, щоб незахищені верстви населення мінімально відчули на собі здорожчання проїзду в громадському транспорті», – зазначив Віталій Кличко.
 
Він зауважив, що деякі політичні сили напередодні виборів відверто спекулюють на питанні підвищення тарифів.
 
«Політичні сили, розуміючи, що цього року будуть вибори до місцевих рад, збурюють суспільство. Зрозуміло, що ніхто не радітиме підвищенню цін. Але ми вимушені це зробити, щоб транспорт не зупинився, працював ефективно і безпечно», – підкреслив мер Києва.
 
Примітно, що вчора протягом трьох годин керівники КП «Київський метрополітен» і КП «Київреклама» звітували перед депутатами Київради про причини необхідності підвищення тарифів на проїзд.
 
Нагадаємо, 9 лютого кияни протестували проти нової вартості проїзду у громадському транспорті. Мітингувальники вимагали від мера столиці також оприлюднити інформацію, куди йдуть гроші від незаконної реклами в громадському транспорті.
 
На думку деяких нардепів, рішення Київської адміністрації про підвищення тарифів на проїзд носить незаконний характер, оскільки в ньому не враховані пропозиції та зауваження киян, озвучені під час громадського обговорення проекту даного рішення.
 
 
Зауважимо, з 7 лютого, згідно з розпорядженням КМДА, вартість однієї поїздки у трамваї, тролейбусі та автобусі становить – 3 грн, у метро та міській електричці – 4 грн. Змінилася також ціна проїзних на один та декілька видів комунального транспорту.
 
Як раніше повідомляла «Укрнаїна Комунальна», у бюджеті Києва на 2015 рік чималі кошти передбачені на пасажирський транспорт міста. Мова йде про 1,1 млрд грн. З них 485 млн грн спрямують на регулювання цін на послуги міського пасажирського транспорту;  578 млн грн. - інші заходи у сфері авто- та електротранспорту (в тому числі 384 млн грн для КП «Київпастранс» та 192,8 млн грн для КП «Київський метрополітен»), 36 млн грн - на реалізацію проекту «Міська електричка», тощо. У 2014 році загалом на транспорт було передбачено 968,8 млн грн.
 
Коментарі (0)