Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняВода у бюветах столиці стане генетично чистою
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
27 Березня 2024 p.
26 Березня 2024 p.
25 Березня 2024 p.
22 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Вода у бюветах столиці стане генетично чистою

Нині модернізації або додаткової очистки потребують приблизно 35% артезіанських свердловин міста. Виконувати ці роботи розпочнуть уже навесні, як тільки дозволить погода

Уже цього року кияни зможуть отримувати екологічно та генетично чисту воду зі 150-ти бюветних комплексів міста.

Про це під час візиту до Інституту колоїдної хімії та хімії води розповів голова КМДА Олександр Попов, інформує прес-служба.

За його словами, у столиці розроблена комплексна програма «Питна вода на 2011-2020 роки». Одним із напрямків її провадження стане реконструкція діючих та будівництво нових бюветних комплексів у Києві. Нині модернізації або додаткової очистки потребують приблизно 35% артезіанських свердловин міста. Виконувати ці роботи розпочнуть уже навесні, як тільки дозволить погода.

«Думаю всі ми розуміємо, ніщо інше так не впливає на життя та здоров’я людини, як вода. І тому вкрай важливо, щоб кияни пили генетично та екологічно чисту воду, і щоб вона була доступною для всіх, тобто безкоштовною. У Києва така унікальна можливість є. У нас уже існує мережа бюветних комплексів. Однак більше третини з них чекають на капітальні ремонти чи реконструкцію. І вже в поточному році ми виконаємо ці роботи. Мова йде не лише про відновлення всіх бюветів міста, важливо зробити чисту воду доступною для киян. Тому ми плануємо суттєво розширити цю мережу, де це дозволяє геологія і є можливість доступу до артезіанських вод», – наголосив Олександр Попов.

Фахівці Інституту колоїдної хімії та хімії води вже багато років наполягають на необхідності вживання саме води з бюветів, і аж ніяк не з водопроводу. За результатами їхніх досліджень вода, оброблена хлором, може викликати в організмі людини генетичні зміни і навіть онкологічні захворювання. На відміну від неї, вода з артезіанських свердловин у столиці не зазнає хімічної обробки, а тому залишається чистою і корисною для здоров’я.

Олександр Попов відзначив внесок Інституту колоїдної хімії та хімії води у розробку та створення мережі бюветів у столиці.

Нагадаємо, у період з 1996 до 2005 року співпраця міської влади з науково-дослідним Інститутом хімії води дозволила вирішити цілу низку екологічних проблем у місті. Зокрема, співробітники інституту розробили та впровадили унікальні методики очистки води, які і нині використовуються у багатьох дитсадках та школах Києва. Крім того, саме цей інститут став автором проекту будівництва бюветних комплексів у столиці.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)