Рус Укр
ГоловнаКоментаріНадзвичайні подіїЗа отруєння води в Бортничах заплатить підрядник
Новини ЖКГ
27 Березня 2024 p.
26 Березня 2024 p.
25 Березня 2024 p.
22 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
18 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

За отруєння води в Бортничах заплатить підрядник

«Київводоканал» перекладе матеріальну відповідальність за ліквідацію наслідків отруєння води в мікрорайоні Бортничі та інші витрати, пов'язані з цією надзвичайною ситуацією, на підрядну будівельну організацію. Наразі формується відповідний судовий позов.
ПАТ «АК «Київводоканал» збирається притягнути до матеріальної відповідальності підрядну будівельну організацію ТОВ «Білтек», з вини якої, за інформацією комунального підприємства, сталося забруднення артезіанської свердловини №50, що і призвело до масового захворювання на гостру кишкову інфекцію населення мікрорайону Бортничі. Про це вчора під час брифінгу у КМДА повідомив генеральний директор ПАТ «АК «Київводоканал» Андрій Білик.
 
«Всі витрати, які понесло Товариство за хлорування, дезінфекцію, спорожнення, промивку мереж, комерційні витрати за ненадання послуг, а також додаткові витрати - нами прийнято рішення спільно з Київською міською державною адміністрацією щодо надання добровільної допомоги в придбанні вакцини для вакцинації мешканців (від гепатиту А – ред.) - всі ці витрати будуть сформовані в судовий позов і до кінця січня місяця він буде поданий відносно ТОВ «Білтек», яке є підрядною організацією, яка винна у влаштуванні самовільних будівельних робіт і забрудненні артезіанської свердловини водоканалу» - зазначив пан Білик.
 
При цьому генеральний директор «Київводоканалу» наголосив, що за січень мешканцям мікрорайону Бортничі нарахування за послуги водопостачання проводитися не будуть взагалі.
 
Зауважимо, за офіційною версією ПАТ «АК «Київодоканал», джерело інфекції, яка призвела до госпіталізації майже півсотні мешканців Бортничів 12 січня, має техногенний характер і ймовірно потрапило до свердловини через порушення підрядною організацією будівельних норм та правил під час виконання будівельних робіт комплексу споруд артезіанського водопостачання мікрорайону, який недобудований, не переданий в експлуатацію та не перебуває на балансі комунального підприємства. Зокрема, брудні води потрапили до артезіанської свердловини №50 водоканалу внаслідок самовільного з’єднання мережі господарчо-фекального колектора Д=300 та зливового колектора Д=500 Гідровузла «Бортничі».
 
 
Примітно, наразі, за словами прокурора Дарницького району м. Києва Олександра Надіда, здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом отруєння питною водою 154 мешканців столичного мікрорайону Бортничі (33 – дорослих та 121 – дитина).
 
Поки що повідомлення про підозру нікому не пред’являлося, але прокурор запевнив, що в подальшому всі, хто причетні до такого неналежного виконання своїх службових обов’язків будуть притягнуті до відповідальності.
 

 
 
 
 

Реклама: У наш час існує безліч місць для відпочинку - гірськолижні курорти, блакитний берег біля моря та інше. Куди ж відправитися? Вашій увазі пропонуються гарячі путівки зі львова. Більш докладно ознайомитися з інформацією по турах Ви можете на сайті moreturiv.lviv.ua.

 
Коментарі (2)
NINA
27 Січня 2015 p. 08:49
Фраза про "нарахування" заставляет задуматься и смеяться... А что, счетчики тоже будут отматывать в обратную сторону? За период слива воды, мягко говоря,очень много накрутило!!! Как будет производиться подсчет кубов воды??? И о вакцинации... Каким образом это будет происходить??? Оплатит ли тот за вакцину или как всегда... Тебе надо сам и плати???!!!
Катя1
27 Січня 2015 p. 09:08
За підрахунок води не скажу. Щодо вакцинації - усіх мешканців мікрорайону просять звертатися до дільничних лікарів, у КМДА клянуться-божаться, що вакцина лежить на складі і буде видаватися у обсягах рівноцінних потребі,ніби-то її закупівлю профінансує спільно КМДА і водоканал. При цьому і у водоканалі, і у санстанції запевняють, що у мікрорайоні випадків захворювання на гепатити А не зафіксовано і що це все лише засіб профілактики. Наскільки правда... Хз.