Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїНадзвичайні подіїЗношеність теплових мереж калічить киян
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Зношеність теплових мереж калічить киян

У Дніпровському районі столиці сьогодні внаслідок пошкодження трубопроводу стався провал асфальту, в який потрапив однією ногою 8-річний хлопчик, тому «Київенерго» закликає киян дотримуватися правил безпеки у таких ситуаціях.

Близько восьмої години ранку у міждворовому проїзді на вул. Алма-Атинській, 89 у Дніпровському районі пошкодження трубопроводу діаметром 57 мм стало причиною утворення провалу асфальту, - інформує «Україну Комунальну» прес-служба компанії.

У провал однією ногою потрапив 8-річний хлопчик.. Він був госпіталізований, зараз перебуває під наглядом лікарів, його стан стабільний. Київенерго планує надати максимальну допомогу в процесі лікування дитини.

О 8.15 аварійно-відновлювальна бригада прибула на місце пошкодження, відгородила його і розпочала усунення.

Пошкоджена ділянка мережі була прокладена у 1970-х роках за бітум-перлітовою технологією, тобто безканальним способом просто у ґрунті. З часом подібна технологія була визнана фахівцями як неприйнятна, і заборонена для використання. Термін експлуатації таких трубопроводів становить 15 років. Крім незадовільних технічних характеристик, прокладання тепломереж за бітум-перлітовою технологією ускладнює виявлення точного місця пошкодження під час експлуатації.

Нагадаємо, Київенерго здійснює постійне оновлення теплових мереж. У цьому році компанія замінила понад 80 км тепломереж, інвестувавши понад 200 млн грн.

Загалом понад 50% теплових мереж, з 2,5 тис. км, які обслуговує Київенерго, експлуатуються понад 25 років. Наслідком їхньої зношеності можуть бути провали і промоїни з появою гарячої води або пари на поверхні. При цьому під час опалювального сезону висока температура теплоносія може призвести до опіків людини, якщо вона потрапила в провал.

Катерина Ляшевська

 
Коментарі (0)