Рус Укр
ГоловнаПублікаціїЕлектроенергетикаДоговори на електроенергію: киян обслуговуватимуть по-новому
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Договори на електроенергію: киян обслуговуватимуть по-новому

Осінь прийшла до українців із новими тарифами на електроенергію. Втім, енергопостачальники зауважують - змінюється не лише вартість комунальних послуг. Зокрема, кияни з 1 вересня можуть оцінити і нову якість обслуговування.
В Україні з 1 вересня вступили в дію нові тарифи на електроенергію для населення. Це підвищення продиктоване постановою №220 Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 26 лютого ц.р. 
 
Так, згідно з документом, з 1 вересня 2015 року по 29 лютого 2016 року тарифи на електричну енергію становитимуть:
 
- для першого блоку споживання (домогосподарства з обсягом споживання до 100 кВт∙г) – 45,6 коп/кВт∙г (з ПДВ);
- для другого блоку споживання (домогосподарства з обсягом споживання від 100 до 600 кВт∙г) – 78,9  коп/кВт∙г (з ПДВ);
- для третього блоку споживання (домогосподарства з обсягом споживання понад 600 кВт∙г) – 147,9 коп/кВт∙г (з ПДВ).
 
Однак, змінюються не лише тарифи на комунальні послуги. Енергетики запевняють – підвищується і якість обслуговування клієнтів. Так, у ПАТ «Київенерго» зазначають, що працюють над оперативністю консультування клієнтів у центрах обслуговування. Зокрема, щоб заощадити час мешканців столиці та впоратися з проблемою перевантаженості таких центрів, з 1 вересня компанія запровадила спрощену процедуру укладання договорів на користування електричною енергією.
 
Тепер, особам, які планують укласти або переукласти відповідний договір з «Київенерго» не потрібно займати чергу до спеціаліста - достатньо звернутися до адміністратора будь-якого з 12 центрів обслуговування клієнтів, заповнити бланк заяви та передати необхідний пакет документів.
 
 
Зауважимо, для того, щоб оформити договір про користування електроенергією із собою потрібно мати:
 
у разі закінчення терміну дії договору або зміни власника житла:
- документ, що підтверджує право власності на житло або право користування житлом певною фізичною особою;
- паспорт або документ, який його замінює (наприклад — посвідка на тимчасове проживання);
- довідку про присвоєння ідентифікаційного номера;
- показання електролічильника, зафіксовані на день відвідування центру обслуговування клієнтів;
- квитанції про сплату за електроенергію.
 
у разі укладення договору на новозбудований (реконструйований) об'єкт: 
- документ, що підтверджує право власності на житло або право користування житлом певною фізичною особою;
- паспорт або документ, який його замінює (наприклад — посвідка на тимчасове проживання);
- довідку про присвоєння ідентифікаційного номера;
- технічні умови та проектну документацію, погоджену з енергопостачальником;
- документ, який підтверджує виконання технічних умов.
 
у разі якщо за адресою, на яку зареєстровано особовий рахунок, мешкають особи із правом на пільгу - з собою до центру обслуговування потрібно взяти документи, що підтверджують це право.
 
До того ж, незайвими будуть, окрім оригіналів, і копії вищевказаних документів. У компанії підкреслюють, що їхня наявність у клієнта дозволить ще більше пришвидшити обслуговування.
 
Адміністратор має допомогти клієнту із заповненням заяви та надати всю необхідну інформацію як стосовно орієнтовних термінів укладення договору, так і щодо процедури сповіщення про готовність укладеного договору. 
 
«Після того, як клієнт передасть пакет документів адміністратору, спеціалісти «Київенерго» перевірять наявність останнього контрольного зняття показань лічильника. Якщо показання зафіксовані менше ніж за 6 місяців від дати звернення — договір буде оформлений, а клієнту надійде SMS-повідомлення із запрошенням відвідати центр обслуговування та підписати готовий документ. В іншому випадку – представник «Київенерго» узгодить з клієнтом дату технічної перевірки лічильника електроенергії. Після того, як прилад обліку перевірять та підготують договір, клієнта сповістять про це за допомогою SMS-повідомлення» - зазначають у компанії.
 
До речі, за подібною процедурою з березня проходить і укладання письмових індивідуальних договорів на постачання опалення та гарячої води. Зокрема, щоб укласти відповідний договір киянам також достатньо звернутися до адміністратора центру, передати йому документи, необхідні для підписання договору, і написати заяву. 
 
У цьому випадку під необхідними документами мається на увазі: документ, що підтверджує право власності на житло або право користування житлом певною фізичною особою; паспорт (документ, що його замінює) власника житла та довідка про присвоєння ідентифікаційного номера власника житла.
 
 
Якщо в квартирі встановлені прилади обліку (лічильники) гарячої води та/або теплової енергії додатково потрібно надати: паспорт приладу обліку (лічильника) або свідоцтво про повірку приладу обліку; квитанцію з останніми сплаченими показаннями приладів обліку (лічильників); та за наявності приладів обліку теплової енергії — оригінал проекту на встановлення приладу обліку теплової енергії у двох примірниках, погоджений балансоутримувачем житлового будинку.
 
Після цього з клієнтами, у яких встановлені лічильники гарячої води, фахівці «Київенерго» мають зв'язатися за вказаним номером телефону і погодять дату, коли клієнту буде зручно прийняти співробітника компанії для опломбування лічильника та підписання договору. Опломбування і підписання тепер відбувається одночасно вдома у клієнта.
 
Для клієнтів, у яких в квартирі не встановлені лічильники гарячого водопостачання, процедура укладення договору буде також нескладною. Після того, як вони передадуть адміністратору центру обслуговування документи та заяву для укладення договору, потрібно прийти через 10 днів і підписати вже готовий індивідуальний договір.
 
Примітно, окрім спрощення процедур укладання договорів, у компанії зазначають, для оптимізації процесу обслуговування клієнтів у пікові періоди також вдаються до посилення штату фахівців, які надають консультаційні послуги.
 
У подальшому зупинятися не збираються. «Київенерго» продовжить пошук і впровадження нових рішень для поліпшення якості взаємодії з клієнтами. Ми створимо всі умови для того, щоб консультування мешканців столиці в центрах обслуговування «Київенерго» було оперативним і комфортним», — запевняє комерційний директор компанії Євген Бушма.
 
Анастасія Люк
 
Коментарі (4)
Коля Пухов1
04 Вересня 2015 p. 15:30
Це не Договори, а Ультиматуми, нав"язувані компанією споживачам.
Наталія1
10 Вересня 2015 p. 17:20
А я бы подумала три раза передавать через кого-то паспорт (или его копию потребуют) да еще в придачу справку с иден.кодом. Потом долго будем искать ктоже это вместо нас чего-то подписал или взял в банке,например. А что случится если не подписывать очередной вариант договора? Кто дает гарантию что через полгода-год не появиться новый?Будут отключать электрику в квартире? Или не будут ее подавать? И стоит появиться в киевэнерго как выясняется что у тебя долг, хотя все платежки при тебе. Причем они требуют платежки не за 3(три) года, а за 5(пять) лет!А на их документах написано - хранить 3 года.
Коля Пухов
11 Вересня 2015 p. 14:51
Думаю, что требовать платёжки за пять лет незаконно, да и никто их не хранит столько времени. Теперь так же Киевгаз берёт плохой пример с Киевэнерго и тоже начинает от фонаря приписывать какие-то небольшие долги добросовестным плательщикам. От этих фальсификаций сами компании-фальсификаторы никаких убытков не имеют , но нервы мотают порядочному населению; в результате напряжённость в украинском обществе возрастает, доверие к власти падает, что полностью подтверждается текущими внутриполитическими событиями.
Наталія1
10 Вересня 2015 p. 17:28
Кстати по поводу договора на гор.воду - если весь дом это не сделал,а вы подписали, вы просто потеряли время.такой договор реально вступает в силу если все квартиры, т.е. весь дом, заключили договоры. И такой договор что-то дает если в доме стоит счетчик тепла по которому можно проверить сколько реально зашло тепла в дом.Это касается старых домов, которых в Киеве большинство. Но а если дом современный,то надо ставить счетчик тепла в квартире, заодно и регулятор тепла на батарею. И если при наличии общедомового счетчика тепла можно выйти на оплату горячей воды меньше тарифа, то без него вода будет только по тарифу.