Рус Укр
ГоловнаКоментаріВодопостачанняД.Новицький: «2019 рік має стати роком закриття хлорного господарства Києва»
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Д.Новицький: «2019 рік має стати роком закриття хлорного господарства Києва»

Столична влада хоче відмовитися від хлорування води і впровадити сучасну технологію очистки. В цьому році проведуть перший етап реконструкції на станції на Дніпровському водозаборі, в наступному році - Деснянський водозабір
Столична влада хоче відмовитися від хлорування води і впровадити сучасну технологію очистки. В цьому році проведуть перший етап реконструкції на станції на Дніпровському водозаборі, в наступному році - Деснянський водозабір. І таким чином, 2019 рік має стати роком закриття хлорного господарства Києва.
 
Детальніше про те, яка в столиці система очищення води, які її мінуси, що стоїть в ній поміняти і наскільки це реально, розповів генеральний директор ПрАТ «АК «Київводоканал» Дмитро Новицький в ефірі радіостанції Голос Столиці.
 
Як відбувається очищення води в Києві?
 
- Зараз застосовується газ хлор, який додається в воду саме з метою знезараження. Є на Дніпровській станції, по крайней мере, ми починаємо хлорувати на першому підйомі. І вже після очищення води, перед подачею в мережу знову робимо додаткове хлорування для того, щоб в мережі вода була такою безпечною і надходила в будинку наших жителів.
 
Що планують зробити замість такого хлорування?

- Саме те, що ви сказали. Я можу тільки додати те, що ми хочемо пересісти з «Запорожця» на «Mercedes». Тобто, умовно кажучи, це найбільш сучасна система, яка може бути застосована, виходячи саме за якістю питної води, яку ми беремо з Дніпра і Десни. І той досвід, який ми вивчили в Європі, зокрема в Австрії, в Німеччині, в Іспанії, в Італії, зокрема ми були у Відні, Нюрберзі, Палермо, і саме там застосовується така технологія з водою, використовується з самого початку. Тобто вхідні вода тієї якості, яка приблизно відповідає якості Дніпровського і Деснянського води. 

Скільки коштів треба з міського бюджету на запровадження нової системи?
 
— Зараз ми займаємося розробкою проекту, орієнтовна вартість для Дніпровської станції — десь 15-20 мільйонів гривень і це протягом цього року може бути реалізовано.
 
Коментарі (0)