Рус Укр
ГоловнаКиїв та кияниМіські проекти«Київ і кияни»: міське середовище
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

«Київ і кияни»: міське середовище

На сьогодні найбільш привабливими для життя у Києві вважаються райони Оболонь (16%), Нивки (9%), Теремки (8%), Солом'янка (7%) та Печерськ (6%).

Кращі райони для життя

На сьогодні найбільш привабливими для життя у Києві вважаються райони Оболонь (16%), Нивки (9%), Теремки (8%), Солом'янку (7%) та Печерськ (6%).

Основним критерієм вибору району для проживання киян є наявність у цій місцевості зелених зон (48%), станції метро (30%), розвиненої торговельної інфраструктури (29%), водойм (21%) і розвиненої транспортної інфраструктури (20%).

Екологія

Зараз більше половини киян (52%) оцінюють екологічну ситуацію в столиці швидше як незадовільну, а ще 18% - як катастрофічну. Лише 18% жителів столиці оцінюють екологічну ситуацію в місті як в цілому сприятливу. Дві третини жителів Києва (64%) зазначили, що за останні 5 років екологічна обстановка в місті погіршилася, кожен п'ятий (18%) вважає, що екологічна ситуація в столиці не змінилася за 5 років, і тільки 7% респондентів помітили поліпшення екології в місті.

Житлові умови киян

Значна частина киян (41%) оцінює свої житлові умови як оптимальні, такі, що не вимагають поліпшення в найближчому майбутньому. Третина жителів Києва (33%) вважають свої житлові умови задовільними, але не проти поліпшити їх у найближчі 5 років.

Кожен п'ятий киянин (20%) оцінює свої житлові умови як придатнi для проживання, але такі, що потребують поліпшення найближчим часом, а 4% жителів Києва вважають, що їм терміново необхідно вирішувати житлову проблему». Протягом найближчих 2-3 років поліпшити свої житлові умови хотіли б 40% киян.

В якості найбільш придатних способів поліпшення житлових умов вони розглядають купівлю квартири (34%), будівництво або покупку заміського житла (26%) та обмін/купівлю більшої квартири (22%).

Відносини з сусідами

Третина киян (37%) вважають, що за останні 20 років сусіди стали менше спілкуватися один з одним, тоді як протилежної точки зору дотримуються 12% опитаних. Велика частина жителів Києва (41%) вважають, що зараз сусіди спілкуються ні більше ні менше, ніж 20 років тому. Більше половини киян (53%) знайомі з усіма своїми сусідами (11%), або з більшістю з них (42%). Буквально кількох своїх сусідів знають 40% жителів столиці, а 4% - ні з ким із сусідів не знайомі.

Як правило, найчастіше кияни спілкуються з сусідами (мається на увазі не просте привітання при зустрічі) 2-3 рази в тиждень (26%), щодня або раз на тиждень з сусідами спілкуються 17% опитаних, 1-2 рази в місяць - 18% жителів столиці, а 14% опитаних вказали, що спілкуються з сусідами рідше 1 рази на місяць. 45% киян зазначили, що за останній рік або самі запрошували, які були запрошені в гості своїми сусідами, щоб «посидіти просто так, без приводу», тоді як 47% респондентів зазначили, що такого досвіду спілкування з сусідами за останній рік не мали.

Переважна більшість жителів Києва (76%) вважають, що люди, які живуть по сусідству, повинні спілкуватися і підтримувати сусідські відносини, тоді як протилежної точки зору дотримуються 16% опитаних. 

Олена Дерев'янко

 
Коментарі (0)