Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГВодопостачання«Київводоканал» та «Київенерго» перевіряють будинки на несанкційне підключення до мереж
Новини ЖКГ
18 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
14 Березня 2024 p.
13 Березня 2024 p.
12 Березня 2024 p.
08 Березня 2024 p.
06 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

«Київводоканал» та «Київенерго» перевіряють будинки на несанкційне підключення до мереж

До 29 червня «Київводоканал» і «Київенерго» перевірять будинки із великими втратами води та можливими несанкціонованими підключеннями до мереж
До 29 червня «Київводоканал» та «Київенерго» перевірять 20 будинків із великими втратами води, це повідомили в ПАТ «АК «Київводоканал».
 
Щоб встановити причини понаднормового споживання води у багатоповерхових будинках і зменшити втрати інспектори «Київводоканалу» здійснять рейди для виявлення орендарів без договорів. Їх поінформують про законодавство та попередять про відповідальність, а також перевірять стан приладів обліку, впорядкують абонентську базу.
 
Подібна перевірка відбулася з 31-го травня до 14 червня і охопила 10 будинків із великими втратами води.
 
Фахівці «Київводоканалу» з’ясували, що у багатьох будинках власники нежитлових приміщень несанкціоновано підключилися до внутрішньобудинкових мереж водопостачання. Наприклад, в одному із будинків інспектори зафіксували затоплення гарячою водою підвалу. Тож спільно з «Київенерго» підприємство продовжить перевірки житлових будинків, де виявлено понаднормове споживання або втрати води. Головна мета обстежень – не допустити ситуації, коли мешканці, які мають лічильник, змушені сплачувати за недобросовісних власників нежитлових приміщень, що незаконно споживають воду в будинку.
Цього разу інспектори перевірять 20 будинків у Солом’янському, Подільському, Шевченківському, Печерському, Голосіївському та Святошинському районах. За даними «Київводоканалу», ці будинки понаднормово споживають близько 800 куб. м води в місяць. Перевірка триватиме з 20-го до 29 червня. Наступні обстеження заплановані на липень.

Під час комплексного обстеження, відповідно до затвердженого графіку робіт, інспектори перевірятимуть усі нежитлові приміщення у кожному будинку, точки розбору та відгалуження холодної та гарячої води на стояках, наявність власних технологічних потреб житлового будинку, наявність безоблікового поливу прибудинкових територій, можливого несанкціонованого спуску води безпосередньо у каналізацію та наявність витоків на будинкових мережах, роботи насосів та системи циркуляції гарячої води, можливих врізок у внутрішньобудинкову мережу тощо. 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
25 Червня 2017 p. 21:04
Від кожної хрущівки виходять на вулицю 2-3 загальнодоступні точки розбору холодної води. Влітку вода з них ллється майже безперервно: кожен бажаючий може відкрити кран, під"єднати шланг і полити тротуари та газони. Самі двірники багато холодної води виливають для поливу дерев , кущів, газонів та тротуарів. --------------------------------------------------------------А потім за цю вилиту на вулицю воду платять споживачі, квартири яких не обладнані лічильниками води.
Коля Пухов
25 Червня 2017 p. 21:42
Вимірювання кількості проданого товару - це , в першу чергу, турбота продавця, а не покупця. Комунальна послуга - це той же товар, але вимірювання його кількості чомусь покладається на покупця: споживач повинен за свій рахунок придбати та встановити прилади обліку спожитої води і далі за свій рахунок їх обслуговувати. А якщо не придбає, то вдобавок до плати за компослугу, заплатить за усі витоки і стоки, несанкціоновані відбори і т. п. ------------------------------------------------------------------------------------------------У Києві таких будинків безліч, і у кожному є квартири, у яких ще мешканці не встановили собі за свій рахунок лічильники води. І плата за холодну воду їм нараховується не по нормативам, а по так званому "фактичному" споживанню, яке у декілька разів більше нормативного. Тобто, такі квартири оплачують усі поливання дерев та миття тротуарів через вуличні крани, що виходять з будинку.