Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняКиївводоканал заспокоїв киян показниками якості питної води
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Київводоканал заспокоїв киян показниками якості питної води

На сьогодні якість питної води контролюється відповідно до вимог нового нормативного документу ДержСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» від 16.07.2010 року.

У зв’язку з поширенням у ЗМІ інформації щодо погіршення якості питної води під час весняного водопілля у певних районах міста Києва за даними водного товариства «Waternet», вважаємо за необхідне зауважити наступне.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі ПАТ «АК «Київводоканалу».

Перш за все, нагадуємо, що кожного року протягом та після періоду весняного водопілля фахівці ПАТ «АК «Київводоканал» встановлюють більш жорсткий лабораторний контроль як питної води, так і води поверхневих джерел водопостачання.

Основна увага приділяється підготовці епідемічно-безпечної питної води. З цією метою створюється необхідний запас реагентів, розширюється спектр досліджень та періодичність контролю джерел водопостачання. Збільшується частота і перелік показників контролю в розподільчій мережі міста.

Слід зазначити, що у цьому році період водопілля на річках Дніпро та Десна не характеризувався особливими складнощами у порівнянні з багатьма попередніми роками. Так, наприклад, не спостерігалося різкого підйому рівня води у річках, які є джерелами питного водопостачання, та перевищення тих нормативних якісних показників, які традиційно погіршуються під час водопілля. Зокрема йдеться про зміну лужності води, вміст марганцю, заліза, окиснюваність. На сьогодні згідно з даними управління головного технолога та якості продукції Київводоканалу ці показники також знаходяться  в нормі.

Дніпровська та Деснянська водопровідні станції працюють у штатному режимі. Питна вода, яка подається в міську розподільчу мережу водопостачання, за всіма показниками відповідає нормативним вимогам.

На жаль, у цьому випадку, керуючись прагненням зробити матеріал «гострішим», ЗМІ вдалися до поширення сумнівної інформації, що містить лише «популістські» закиди без належного підтвердження, аргументації, та детального опису проблеми. Такі випадки безпідставно псують імідж Товариства та обурюють працівників Київводоканалу, які протягом багатьох років самовіддано присвячують себе своїй роботі.

Зважаючи на все вищевикладене, звертаємо увагу ЗМІ на необхідність дотримуватися журналістської етики. Надалі, готуючи інформаційні матеріали про якість питної води у місті Києві, радимо, крім незалежних експертів, звертатися за уточненнями та коментарями до природного монополіста у цій сфері – ПАТ «АК «Київводоканал», який вже протягом 140 років опікується водопостачанням столиці.

Прес-служба Товариства з метою налагодження конструктивного діалогу зі ЗМІ та громадськістю загалом завжди намагається у найкоротший термін надати усі необхідні дані та організувати коментар фахівця із нагальних питань.

На сьогодні якість питної води контролюється відповідно до вимог нового нормативного документу ДержСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» від 16.07.2010 року.

Показники якості питної води міста Києва станом на 19.04.2012 року.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)