Рус Укр
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
27 Березня 2024 p.
26 Березня 2024 p.
25 Березня 2024 p.
22 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Про проект «Київ і кияни»

Пропонуємо киянам та всім небайдужим долучитися до важливого та цікавого соціологічного проекту "Київ і кияни". Подробиці - нижче розповість автор проекту.

Запрошую до спільної альтруїстичної роботі.

Нещодавно з Євгеном Копатько давали прес-конференцію про наш з ним вистражданий проект «Київ і кияни». Ідея народилася майже 1,5 роки тому, після одного із заходів по київській тематиці. За нашим задумом (ніким на даний момент не фінансованому, крім нас самих, а суто породженому допитливої натурою і науковою цікавістю), цей проект буде довгостроковим, з регулярними вимірами різних показників в столиці за такими блоками:
- Соціальне самопочуття
- Електоральні настрої
- Соціокультурний портрет киян
- Місцеве самоврядування
- Історичний вигляд

І так, блок «Соціальне самопочуття»

У даний час в Києві співвідношення корінного і некорінного населення - 45% на 55% (мова про респондентів, які мають київську реєстрацію). У структурі корінного населення 42% городян, у яких  і мати, і батько народилися в Києві.

Переважна національність серед усіх киян - українці (90% - корінних і 83% - некорінних). У той же час, мова спілкування в родині у 53% корінних киян - українська. Для некорінних жителів найбільш характерна ситуація - вживання обох мов в рівній мірі (39%).

80% киян переконані, що Україна перебуває у стані масштабної кризи: 34% вважають, що криза тільки починається, 46%, що вона вже в точці апогею. Причому, в порівнянні з березнем, частка тих, хто вважає, що криза тільки починається, збільшилася, а частка тих, хто вважає, що зараз її пік, зменшилася. Лише кожен десятий опитаний (9%) вважає, що країна поступово виходить з кризи.

У даний час жителі Києва відчувають суперечливі почуття: з одного боку негативні - тривогу (47%), страх (19%), розгубленість (16%), песимізм (12%), безвихідь (9%); з іншого - сподівання (44%), оптимізм (18%), впевненість (12%).

Більшість мешканців столиці (58%) відзначають погіршення рівня особистої безпеки у зв'язку з подіями останніх 4-х місяців

Найбільш страшними можливими наслідками поточної кризи кияни вважають збройний конфлікт (68%) і зростання цін/інфляцію (44%), також жителі столиці побоюються можливої паніки і хаосу (28%), безробіття/втрати роботи (27%), зростання злочинності (18%), зупинення промисловості (15%).

А тепер про спільну альтруїстичну роботу - запрошуємо психологів, журналістів, який ЗНАЮТЬ і ЛЮБЛЯТЬ Київ, спільно поміркувати над інтерпретацією отриманих нами даних.

 
Коментарі (0)