Рус Укр
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Опаленням забуте місце

У Києві вісім родин вже 20 років живуть без опалення та гарячої води. Чиновники пояснюють, що вся проблема у власниках, які змінюються кожні кілька років.

Мешканцям двоповерхового будинку на вулиці Тропініна, 6 (район Татарки) з 1990 року не подається гаряча вода і опалення в осінньо-зимовий період. Тоді в старовинний будинок працівників кабельного заводу переселили тимчасово, обіцяючи через два роки видати нове житло. Однак досі їх так і не переселили, поскаржилися мешканці будинку «Комсомольській правді».

При цьому сама будівля навряд чи відповідає умовам для постійного проживання: вікна забиті фанерою, на даху ростуть дерева, нежитлові приміщення на першому поверсі завалені цеглою і шматками глини, яка впала зі стелі. Разом з тим, в будинку ще є електроенергія та централізоване водопостачання. «Під час морозів вода пропадає через те, що перемерзають труби. І нам доводиться відігрівати їх фенами. Але це не завжди виходить, тоді всі ходять по воду до найближчого бювету - в кілометрі від дому», - скаржаться мешканці будинку. Опалюються мешканці обігрівачами і тепловентиляторами.

Чиновники пояснюють, що вся проблема у власниках, які змінюються кожні кілька років. Спочатку будинок належав кабельному заводу, який  сюди розселив своїх працівників. Потім завод збанкрутував, і дім продавали то одному, то іншому приватному власнику. Останній інвестор взяв кредит у банку і не виплатив суму. А банкірам проблеми людей не цікаві. «Міська влада не може насильно забрати будинок у приватного інвестора, - говорить заступник голови Київської міської держадміністрації Олександр Мазурчак. - Це якраз той спір, в який ми не можемо втрутитися. Якщо до нас будуть звернення щодо передачі будинку в комунальну власність, ми готові всі питання розглянути».

Джерело: «Комсомольська правда»

 
Коментарі (0)