Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГОСББСтоличні ОСББ вимагають чесності від «Київенерго» і «Київводоканалу»
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Столичні ОСББ вимагають чесності від «Київенерго» і «Київводоканалу»

Ці компанії, користуючись своїм монопольним становищем, змушують ОСББ укладати з ними нерівноправні договори

Правління 170 будинків Києва звернулися до глави Київської міської державної адміністрації Олександра Попова з вимогою про термінову зустріч для вирішення ряду своїх проблем. Зокрема – взаємодія ОСББ з монополістами («Київенерго» і «Київводоканал»), утиск прав будинків на прибудинкові території, а також встановлення прозорих і чесних тарифів на комунальні послуги.

Про це заявив на прес-конференції голова громадської організації «Союз власників житла Дарниці» Богдан Гребенюк, інформує прес-служба організації.

«Влада зобов'язана надавати у власність кожному будинку, в якому створено ОСББ, його прибудинкову територію. Тоді жителі цих будинків зможуть на свій розсуд приймати рішення, що буде знаходитися поряд з їхнім будинком – дитячий майданчик, кіоск або автомобільна стоянка. На сьогодні день такий документ у всьому Києві мають лише 23 будинки. Інші ж «висять у повітрі»: в будь-який момент цю землю можуть використовувати ті, хто не має на це права. Наприклад, побудувати магазин або гараж», - підкреслив Богдан Гребенюк.
«Реформування системи житлового господарства в Україні має починатися з видачі власникам квартир і нежилих приміщень необхідних документів на їхню частину прибудинкової території, як це практикується в цивілізованих європейських державах, зокрема, в Польщі», - упевнений він.

Друге питання – це взаємодія ОСББ з монополістами «Київенерго» і «Київводоканал». «Ці компанії, користуючись своїм монопольним становищем, змушують ОСББ укладати з ними нерівноправні договори», - підкреслив громадський діяч.

Третє питання – це встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги. «КМДА повинна затвердити три типових договори для ОСББ. Два з них будуть укладатися з «Київенерго» на поставку тепла і електроенергії, а ще один – з «Київводоканалом». Вкрай необхідно створити ринкові відносини між монополістами і ОСББ», - повідомив Богдан Гребенюк.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)