Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїВодопостачанняСтолична питна вода стане безпечнішою
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Столична питна вода стане безпечнішою

КМДА затвердила технологію знезараження питної води гіпохлоритом натрію на Дніпровській та Деснянській водопровідних станціях.

Водопровідні станції ПАТ «АК «Київводоканал» будуть реконструйовані з впровадженням технології знезараження питної води з виробництвом та використанням низькоконцентрованого гіпохлориту натрію. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Київводоканалу.

Відповідне розпорядження було прийняте КМДА №818 від 30 травня 2013 року з метою запобігання негативного впливу рідкого хлору на навколишнє природне середовище, а також для удосконалення техніко-екологічної безпеки Деснянська та Дніпровська.

Київовдоканал при цьому є замовником робіт, який відповідає за визначення  проектної і підрядної організації для виконання робіт, а також за розробку та затвердження проектно-кошторисної документації.

Крім того, у документі зазначається, що фінансування робіт буде здійснюватись відповідно до показників Програми економічного і соціального розвитку м. Києва на 2013 рік.

У свою чергу, Департамент житлово-комунальної інфраструктури КМДА повинен подати Департаменту економіки та інвестицій КМДА пропозиції щодо включення запланованих до реконструкції об’єктів до програм економічного і соціального розвитку Києва на 2014 рік і наступні роки.

Нагадаємо, значна частина очисних споруд Дніпровської та Деснянської водопровідних станцій, міських водопровідних мереж та обладнання вже перевищили нормативний термін експлуатації, що може призвести до зниження ефективності очищення питної води, підвищення витрат матеріальних та енергетичних ресурсів, збільшення собівартості послуг.

Проекти реконструкції Дніпровської та Деснянської водопровідних станцій з впровадженням технології знезараження питної води з виробництвом та використанням низькоконцентрованого гіпохлориту натрію вже розроблено. Наразі документи по Деснянській станції знаходяться на експертизі в Державному підприємстві «Спеціалізована державна експертна організація - Центральна служба Української державної будівельної експертизи» та проходять процедуру зняття зауважень. Проектно-кошторисна документація по Дніпровській станції готується до подачі на проходження комплексної державної експертизи.

Катерина Ляшевська

 
Коментарі (0)