Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТранспортУ КМДА пояснили причини неминучості підняття тарифів на проїзд
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

У КМДА пояснили причини неминучості підняття тарифів на проїзд

У КМДА заявили, що вимушені підвищити ціну на проїзд у метро, щоб воно працювало ефективно і безпечно. Кабмін не компенсує всіх витрат, які несе місто.

Київська влада вимушена підвищити вартість проїзду у столичному метро, щоб воно працювало ефективно і безпечно. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час зустрічі з ініціативною групою киян проти підвищення тарифів у Київському метрополітені.

«Більше 1 млн киян та гостей столиці щодня користуються метро, і майже 50% з них – пільговики, які їздять безкоштовно, і Кабмін не компенсує всіх витрат, які несе місто. Підвищення ціни - непопулярний крок, але ми вимушені його зробити. Ми бачимо, як зріс долар, як подорожчали енергоносії. Нам потрібно будувати метро на Троєщину. 10% рухомого складу метрополітену вже не працює, нам потрібно його ремонтувати. Ми повинні гарантувати безпеку всім співробітникам і пасажирам метрополітену. Наше завдання - щоби метро працювало ефективно і безпечно», - наголосив Віталій Кличко.
 
Відповідаючи активістам про нібито можливі мільярдні доходи від реклами у столичному метро, пан Кличко відзначив: «Ми будемо вдячні громадським активістам, якщо вони покажуть схеми, якщо такі існують. Але я впевнений, що ці мільярдні цифри, які ви намалювали, нереалістичні. Давайте працювати не на піар і камери, а на результат. Підійдіть до людей, працівників громадського транспорту, які страйкують, яким не вистачає коштів і скажіть, мовляв, ми хочемо їздити безкоштовно. А вони вам скажуть, що їм потрібно годувати дітей і жити за щось. Ми живемо у ринкових умовах», - сказав мер Києва.
 
Віталій Кличко також нагадав про перехід до електронного квитка, який дозволить прозоро прослідкувати пасажиропотік і, відповідно, доходи метрополітену. «Ми відходимо від готівки, оскільки тут є корупційна складова, адже ніхто не може чітко сьогодні сказати, скільки продається жетонів протягом дня. А електронна система дозволить зафіксувати, скільки пройшло людей, хто на якій станції зайшов, на якій вийшов. Це система, яка працює в усьому світі», - відзначив Київський міський голова.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», керівництво «Київметрополітену» доручило вилучити несправні вагони з експлуатації. Комунальне підприємство не може полагодити їх. Причина – критичний брак коштів.
 
Коментарі (0)