Рус Укр
ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГЖитлово-комунальні послуги у Києві надаватимуть по-європейськи
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Житлово-комунальні послуги у Києві надаватимуть по-європейськи

Киянам надаватимуть послуги з електро-, тепло- та гарячого водопостачання за новими, європейськими нормами. Крім цього, зручнішими та сучаснішими у столиці обіцяють зробити і розрахунки за спожите світло та гарячу воду.

У Києві надання послуг з електропостачання, тепла та гарячої води вдосконалюватимуть у відповідності з провідними європейськими практиками у цій сфері. Таку перспективу вчора окреслив генеральний директор ПАТ «Київенерго» Олександ Фоменко на прес-конференції компанії щодо результатів роботи та планів компанії в напрямку клієнтоорієнтованості, повідомляє власний кореспондент «України Комунальної».

Зокрема, за словами очільника «Київенерго» цього року компанія націлена на вдосконалення автоматизованої системи управління взаємовідносинами з клієнтами (CRM-системи). У минулому році курс на клієнтоорієнтованість приніс результати - було відкрито ще 8 центрів обслуговування.

«Майже рік, як «Київенерго» спілкується безпосередньо з киянами з приводу надання одночасно трьох послуг: електроенергії, тепла та гарячої води. Наші зусилля у 2015 році будуть спрямовані на вдосконалення існуючої системи обслуговування клієнтів, аби задовольнити запити киян за всіма послугами та в повній мірі відповідати їх очікуванням. Для реалізації своїх намірів плануємо подальше втілення кращих практик побудови взаємовідносин з клієнтами від енергопостачальних компаній європейських міст і найбільш прогресивних колег пострадянського простору», – підкреслив Олександр Фоменко.

Крім цього, компанія переймає світовий досвід прогресивних зарубіжних теплопостачальних компаній щодо формування та виставлення рахунків. Так, «Київенерго» запропонувало сучасний метод проведення розрахунків за електроенергію.

«На відміну від абонкнижки, рахунок містить дані про обсяги спожитої електроенергії та її вартості. Клієнту не потрібно власноруч заповнювати книжку та рахувати, скільки сплачувати. Щоб зробити рахунки за електроенергію простішими та зрозумілішими для споживачів, компанія максимально спростила в них подачу інформації», - повідомили кореспонденту «У.К.» в «Київенерго».

Читайте також: Багатозонні лічильники: що пропонують киянам

На послуги гарячого водопостачання чекає оновлення розрахунків, що найближчим часом планується реалізувати у столиці.

Відтак, для визначення зручності нових розрахунків за гарячу воду, компанія оголосила про проведення опитування серед киян, яке буде проводитись у ЗМІ.

Нагадаємо, завдяки  створенню «єдиного вікна» «Київенерго» вдалося синхронізувати роботу всіх сервісних підрозділів та персоналізувати взаємодію з клієнтами.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, кияни зможуть заощадити на споживанні електроенергії, використовуючи потужні побутові електроприлади в нічний час. У «Київенерго» також рекомендують встановити в квартирі багатозонний лічильник і параметризувати його для ведення обліку електроенергії з двох або трьох зон. Зараз такі прилади дозволяють власникам двузонных лічильників з 1 квітня 2015 року отримати знижку в 50% при оплаті за електроенергію, спожиту в нічний час доби (з 23:00 до 07:00), трьохзонних – 60%.

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
26 Червня 2015 p. 21:09
Компания "Київенерго" поштою надсилає рахунки киянам з повідомленням про нібито існуючий борг по оплаті за електроенергію. Цей приписуваний борг, як правило, невеликий, порядка 100-200 гривень. Клієнт, перевіривши усі свої квитанції і впевнившись, що ніякого боргу немає, звичайно намагається потрапити на прийом до районного відділення "Київенерго". Зразу треба зауважити, що години прийому співпадають з годинами робочого часу, тобто сам візит до відділення вже сам по собі є збитковим для клієнта: він втрачає робочий час, а отже, і заробіток за цей час, не кажучи вже оплату проїзду до районного відділнення і обратно. Змирившись з тим, що ці витрати йому ніхто не компенсує, клієнт все-таки приїздить до районнного відділення "Київенерго", щоб з"ясувати причину приписуваного боргу. Але виявляється, що потрапити на прийом саме по цьому питанню дуже непросто. Найчастіші причини відмови у прийомі -- це якась технічна неполадка або вичерпаний на поточний день ліміт відвідувачів. Таким чином, безрезультатно приїхавши декілька разів до районного відділення "Київенерго", клієнт приходить до думки, що дешевше було б оплатити той неіснуючий борг, ніж згаяти даремно стільки робочого часу.
Наталія
28 Червня 2015 p. 23:15
Когда вы получаете квитанцию на электроэнергию, то обратите внимание, что в оплате учтен НДС, и это на тариф, в который уже включен НДС. Кроме того, Киевэнерго насчитывает количество квт от потолка, сколько им нужно, а не то, что у вас нагорело реально. А для того, чтобы провести сверку в их центре, надо провести там полдня, и в итоге остаешься еще им должен. Доказать что-либо невозможно - они просто разбрасывают долги тех, кто вообще не платит, на других. Лучше считать по старым квитанциям самим, или использовать личный кабинет на сайте. А что до многофазных счетчиков - то это надо переходить на ночной образ жизни. Ведь микроволновки, электрочайники, и пр.электроприборы в основном работают утром и вечером, а в дневное время в течение недели у пенсионеров. И что вся страна должна заниматься хозяйством только ночью? Они предлагают включать стиральную машину ночью. НО машины класса А и так берут немного электроэнергии.