Рус Укр
ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГКияни платитимуть за тепло за старою методикою
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Кияни платитимуть за тепло за старою методикою

Кияни сплачуватимуть за спожите в листопаді тепло у стандартному режимі. ПАТ «Київенерго» не зможе застосовувати «жовтневу» методику нарахування плати за централізоване опалення.

ПАТ «Київенерго» завершило реалізацію інвестиційної програми на 2015 рік зі встановлення будинкових приладів обліку теплової енергії і переходить в стандартний режим нарахування плати за централізоване опалення. Про це повідомив під час прес-конференції комерційний директор ПАТ «Київенерго» Євген Бушма.

«Наразі компанія фактично завершила реалізацію інвестпрограми зі встановлення будинкових лічильників і переходить в стандартний режим (нарахування плати за централізоване опалення – ред), той, який передбачений діючими правилами» - зазначив він.

При цьому пан Бушма зауважив, що методика розрахунку плати за тепло, яку компанія застосувала при формуванні рахунків за жовтень, була експериментальною і мала на меті максимально вирівняти ситуацію у розрахунках для всіх клієнтів ПАТ «Київенерго», у будинках яких прилади обліку теплової енергії встановлені і прийняті на комерційний облік, і тих, у яких не прийняті.

«Цю методику у листопаді компанія застосовувати не зможе. У листопаді плата за централізоване опалення нараховуватиметься наступним чином: кияни, в будинках яких прилади обліку встановлені та прийняті на комерційний облік (в листопаді включно), отримають рахунки за фактичними показами лічильника; кияни, в будинках яких прилади обліку не встановлювалися, будуть платити за нормативами. Є лише одна особливість – мешканцям тих будинків, у яких прийом лічильників був протягом листопада, плата за тепло спочатку нараховуватиметься за нормами, а в наступному місяці буде проведено технологічний перерахунок пропорційно до кількості днів і фактичних показів приладу обліку за листопад» - наголосив пан Бушма.

За словами заступника Голови Київської міської адміністрації Петра Пантелеєва, впровадження експериментальної методики нарахування плати за централізоване опалення дало можливість киянам, у будинках яких прилади обліку були встановлені, але не взяті на комерційний облік, платити за спожите тепло у жовтні на 20-30% менше, ніж за нормативами.

Читайте також: З київських будинків крадуть теплолічильники

«Таким чином вважаємо, що така модель нарахування є успішною, але для того, щоб її тиражувати і поставити на потік потрібна нормативна підтримка. У законодавчому полі поки що такі речі не передбачені. Подібний алгоритм мав би бути запроваджений на національному рівні, готувалася відповідна постанова Кабінету Міністрів, але рішення до цього часу так і не прийнято. Фактично ми не можемо продовжувати цей експеримент в правовому полі» - зауважив пан Пантелеєв, додаючи, що КМДА зі свого боку звернулося до уряду з проханням пришвидшити видання відповідних нормативних актів.

Нагадаємо, в листопаді ПАТ «Київенерго» дало можливість своїм споживачам, у будинках яких встановлено, але ще не прийнято на комерційний облік, вузли обліку тепла, сплатити за фактичний обсяг споживання у жовтні, а не нормативний (з розрахунку за квадратний метр), як раніше. Тобто відповідно до тієї суми, що вони заплатили б за показниками будинкового лічильника теплоенергії. У квитанціях, які отримали такі клієнти, сума розраховувалася, виходячи з проектного теплового навантаження будинку із врахуванням температури навколишнього середовища під час опалювального сезону і кількості днів надання послуги.

Як повідомлялося раніше, ПАТ «Київенерго» виконало обіцянку перед містом щодо встановлення 3 тис. приладів обліку теплової енергії, незважаючи на колосальний обсяг робіт і стислі терміни. Враховуючи 1140 вузлів, які встановлює цьогоріч міська влада, майже 90% мешканців столиці в цьому опалювальному сезоні сплачуватимуть за централізоване опалення за показниками будинкових приладів обліку тепла.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов1
03 Грудня 2015 p. 22:58
ТОВ "Євро-реконструкція" ПАТ Київенерго надсилає побутовим споживачам недооформлені рахунки за опалення : "сума до сплати" тепер зазначається лише у лівій частині рахунка, тобто, у тій частині, яка після оплати залишається у споживача. Відсутність дублюючого запису "сума до сплати" у правій частині рахунка може бути використана надавачем компослуги для подальших шахраювань та зловживань, оскільки, дивлячись на праву частину рахунка, не зрозуміло, на якій підставі споживач заплатив ту чи іншу суму.