Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняКиївводоканал «озброюється» хімією
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Київводоканал «озброюється» хімією

Одним із головних питань у період весняного водопілля є підготовка якісної та епідемічно-безпечної питної води. З цією метою фахівцями ПАТ «АК «Київводоканал» створюється необхідний запас реагентів

Одним із головних питань у період весняного водопілля є підготовка якісної та епідемічно-безпечної питної води. З цією метою фахівцями ПАТ «АК «Київводоканал» створюється необхідний запас реагентів – коагулянту «Полвак-68», сірчанокислого алюмінію, хлору, аміачної води, флокулянтів.

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила Головний технолог Київводоканалу Інна Лавренчук, інформує прес-служба Товариства.

«У цьому році на повеневий період технологічний запас коагулянту складатиме 3,5 тисяч тонн. З них 2 тисячі тонн високоефективного коагулянту гідроксихлориду алюмінію, який дасть можливість забезпечити нормативну якість питної води під час водопілля», - зазначила І.Лавренчук.

Також під час льодоходу розширюється спектр досліджень, періодичність контролю джерел водопостачання. Збільшується частота і перелік показників контролю в розподільчій мережі міста.

Особлива увага приділяється процесу знезаражування питної води на усіх етапах водопідготовки і транспортування її до споживачів.

Для отримання оперативної інформації щодо якості води джерел водопостачання річок Дніпра та Десни, мінімум один раз на тиждень відслідковується якість води у Київському водосховищі, включаючи річки Ірпінь та Тетерів, води яких перекачуються до водосховища. По річці Десна для отримання оперативної інформації налагоджено зв'язок з лабораторіями міст Чернігів, Шостка, Новгород-Сіверський. Це дає можливість вчасно підготуватися до зміни якості води в районі водозабірних і відкоригувати технологію водопідготовки.

Технологічні режими підготовки води на Дніпровській та Деснянській водопровідних станціях знаходиться під постійним цілодобовим контролем і забезпечують якість питної води згідно з вимогами діючого в Україні нормативу на питну воду.

«Щоб забезпечити безперебійне водопостачання та водовідведення у період водопілля технічні спеціалісти постійно перевіряють та контролюють готовність гідротехнічних споруд водозаборів, споруд реагентної обробки води та водопровідних насосних станцій», - розповів Головний інженер Департаменту експлуатації водопровідного господарства Володимир Костюк.

Також він додав, що приведено у готовність відкачувальні засоби, пересувні та стаціонарні дизельні електростанції, необхідні транспортні засоби та механізми. Ретельно очищуються зливоприймачі, які знаходяться на території об’єктів водопостачання та водовідведення.

Крім того, у випадку різкого погіршення якості води, в районі водозабору Дніпровської водопровідної станції, може бути задіяний плавучий насосний комплекс «РОСА-300», який в разі необхідності буде подавати деснянську воду на очисні споруди Дніпровської водопровідної станції.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)