Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїФінансування ЖКГСтоличним бюджетникам-боржникам за теплоенергію, відключать гарячу воду
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Столичним бюджетникам-боржникам за теплоенергію, відключать гарячу воду

Київенерго після реалізації усіх процедур із врегулювання дебіторської заборгованості за теплоенергію починає відключати бюджетні організації столиці від гарячого водопостачання.

Серед найбільших боржників, яким вже найближчими днями може бути відключено послугу гарячого водопостачання, – 110 установ та організацій, що фінансуються з державного бюджету, а також близько 90 установ, фінансування яких здійснюється з місцевого бюджету (міського та районних бюджетів Києва). 

Загальна заборгованість бюджетних установ та організацій на 1 травня сягнула 206 млн грн. За 4 місяці вона зросла майже у 3 рази. Так, борг за теплову енергію установ та організацій, фінансування яких здійснюється з державного бюджету, на 1 травня 2016 р. становив 146,4 млн грн, а заборгованість установ та організацій, фінансування яких здійснюється з міського та районних бюджетів столиці – 59,5 млн грн.

Найбільше за теплоенергію заборгували установи, розпорядником фінансування яких є Міністерство освіти та науки України. Найгірші розрахунки – у Київського Національного університету ім. Т.Г. Шевченка. Борг університету станом на 23 травня без урахування обсягів споживання у поточному місяці перевищив 16 млн грн. Відключення найбільших боржників від тепла –  це вимушений захід, адже щодня, починаючи з 1 травня 2016 року, Компанія несе величезні збитки від реалізації послуг гарячого водопостачання, що виникають внаслідок невідповідності ринкових цін на природний газ та ціни на газ в тарифах, встановлених НКРЕКП.

Слід зауважити, що заборгованість за теплову енергію усіх категорій споживачів столиці досягла 2,2 млрд грн, що в 3,7 рази перевищує заборгованість Компанії перед НАК «Нафтогаз України» за природний газ, який був використаний для виробництва теплової енергії в Києві.

Київенерго закликає боржників до відповідальності та платіжної дисципліни, адже від своєчасного розрахунку за тепло кожного споживача залежить стабільність теплопостачання всього міста. Через невідповідність ціни на природний газ та тарифу на тепло збитки теплопостачальників досягли критичної межі. Зокрема, в Києві один місяць відпуску теплової енергії бюджетним установам за неринковою ціною в тарифі призвів до збитків 4 млн грн, а до кінця 2016 р. вони можуть скласти більше 90 млн грн. Подібна ситуація і в інших українських містах. Крім багатомільйонних збитків через несинхронність перегляду тарифів на газ та тарифів на тепло та їх невідповідність ринковому рівню, ситуація загострюється також блокуванням рахунків підприємств теплокомуненерго через штрафні санкції НАК «Нафтогаз України».

Перелік організацій, які фінансуються з державного бюджету та можуть бути відключені через заборгованість за теплову енергію (найбільші боржники)

 

 
Коментарі (0)