Рус Укр
ГоловнаПублікаціїОпалювальний сезон 2023-2024Столиця не економитиме на опаленні шкіл
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Столиця не економитиме на опаленні шкіл

Столична влада вирішила не економити на опаленні навчальних закладів, щоправда, киянам таки доведеться змиритися з можливим введенням плаваючого графіку канікул.

Від введення шестиденного навчального тижня або відміни осінніх і весняних канікул бюджет Києва заощадить менше 1% на опаленні, яке надається школам. Тому міська влада не планує змінювати графік навчання в опалювальний сезон. Про заявила заступник голови КМДА Ганна Старостенко, - повідомляє прес-служба КМДА.

«В масштабах міста через таку економію не варто мучити дітей, батьків і вчителів. Тому все залишається як є», – зазначила вона.

Водночас, Ганна Старостенко попросила киян із розумінням поставитися до можливості введення плаваючого графіку канікул, оскільки мова йде про здоров'я дітей: «Ймовірно, що цього року в залежності від температурного режиму, на осінні канікули учні підуть трошки пізніше, а на весняні – раніше. Те ж саме взимку – якщо буде дуже холодно, то канікули доведеться продовжити».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, з наближенням зими, уряд усіляко намагається збільшити кількість «блакитного» палива у сховках, скоротити його споживання, замінити альтернативними джерелами енергії. Дійшло до того, що посадовці навіть не виключають економію на опаленні навчальних закладів. Так, до прикладу, у столиці мають намір запровадити  2-семестрову систему навчання: перший семестр триватиме з 1 вересня до 15 грудня, а другий – з початку лютого до кінця травня. При цьому зимові канікули, єдині у навчальному році, триватимуть 1,5 місяці. Такі нововведення дозволять Києву зекономити 7 млн грн. Однак, громадськість негативно сприйняла таку ініціативу.

Катерина Ляшевська

 
Коментарі (0)