Рус Укр
ГоловнаКиїв та кияниМіські проектиРезультати проекту «Київ та кияни» за грудень 2014
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Результати проекту «Київ та кияни» за грудень 2014

«Україна Комунальна» продовжує стежити за соціологічним проектом «Київ і кияни». Сьогодні його автори поділяться результатами досліджень у блоках питань «Соціального самопочуття киян». Дослідження проводилися у грудні 2014 року.

Дослідження проведені R&B Group, 4 - 10 грудня 2014. Респонденти відбиралися за квотною вибіркою, яка репрезентує доросле населення Києва за статтю та віком. Обсяг вибіркової сукупності склав 802 респондента. Очікувана середня помилка вибірки складає ±3,2%.

На сьогодні третина жителів столиці (32%) задоволені своїм життям, тоді як 59% киян відчувають зовсім протилежне. У порівнянні з травнем поточного року рівень задоволення життям знизився більше ніж у 2 рази, а рівень незадоволення навпаки - збільшився більше ніж вдвічі.

В емоційному фоні киян лідирують такі почуття, як тривога (38%), надія (38%), розгубленість (24%), песимізм (16%) і страх (15%).

Серед страхів киян, як і місяць тому, переважають збройний конфлікт (64%) і зростання цін, інфляція (60%), безробіття/втрата роботи (34%), нестабільність національної валюти (19%), а також зростання злочинності (16%), паніка і хаос (15%).

Більше третини киян (37%) на сьогодні вважають, що Україна перебуває на піку масштабної кризи, і стільки ж опитаних (37%) переконані, що країна лише входить у неї, при цьому кожен десятий (9%) гадає, що Україна поступово виходить з масштабної кризи.

Дві третини киян (65%) на сьогодні в цілому відчули вплив кризових явищ в економіці, тоді як не відчули їх лише 3% жителів столиці. Ще третина киян (31%) частково відчули вплив кризи в економіці.

Наразі дві третини киян (65%) зауважують, що їхні доходи в цілому зменшилися. Відсутність змін у рівні своїх доходів відзначила третина (33%) жителів столиці.

У порівнянні з червнем поточного року кількість тих, хто зауважував зменшення доходів, зросла на 29%, а число тих, чиї доходи не змінилися, скоротилася на 18%.

Більше половини киян (52%) наразі ставляться до збережених у столиці символів радянської епохи нейтрально або байдуже. Негативне ставлення до них відчувають 27% киян, а позитивне - 18% жителів столиці.

Більше половини жителів Києва (53%) вважають, що радянські назви вулиць треба залишити, 14% - що їм необхідно повернути дорадянські назви або дати сучасні (18%).

Олена Дерев'янко

 
Коментарі (0)